Mary Poppins visszatér – Már karácsony előtt mozikba kerül a Disney filmje

2018 július 11. szerda, 17:23

Az első hírek arról szóltak, hogy a karácsonyi ünnepek alatt mutatják be az 1964-es, kultikus Mary Poppins folytatását, de a héten kiderült: a Disney új musicalje december 19-én érkezik a mozikba Emily Blunttal a főszerepben.

A Mary Poppins visszatér 25 évvel az eredeti történet után játszódik, Michael Banks már felnőtt, három gyermekével él együtt. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins  ismét felbukkan a Banks család életében, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak..

A történet maga örök érvényű: felnyitja szemünket az életben igazán fontos dolgok iránt, melyek a hétköznapok forgatagában elsikkadnak

A folytatás zenéjét és dalszövegeit a Hajlakk című musicalt is jegyző Marc Shaiman és Scott Wittman írta. Rendezője és producere az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Rob Marshall, aki a Vadregény és a Chicago jóvoltából nagy gyakorlattal rendelkezik a zenés filmekben.

A mozifilmben a címszerepet alakító Emily Blunt mellett olyan legendás színésznők játszanak mint Meryl Streep és Angela Lansburry, de visszatér az eredeti szereposztásból Dick Van Dyke is. Új karaktert, a lámpagyújtogatót kelti életre a Pulitzer-díjas Lin-Manuel Miranda, a Hamilton szerzője.

Fotó: dire.it

A Disney stúdió 1964-ben bemutatott, igen nagy sikerű filmjének alapjául Pamela Lyndon Travers (P. L. Travers): A csudálatos Mary című könyve szolgált (a magyar nézők 1986-tól láthatták).

A Robert Stevenson rendezésében, Julie Andrews és Dick Van Dyke főszereplésével készült alkotás a legnagyobb kasszasiker volt abban az évben; 13 Oscar-díjra jelölték, s ötöt el is nyert.

Mary Poppins további kalandjai, melyek 1935 és 1988 között születettek, azonban csak írott formában léteznek mindmáig.

Forrás: Színház.org, Fórum Hungary