Az atomenergiáról szóló musicalt mutatnak be Tolnán

2018 július 17. kedd, 16:12

Szűk egy hónap alatt kell összeraknia egy színpadi musical produkciót annak a nyolcvan diákból, tizenhat nevelőből és egy több mint harmincfős, profi orosz művészekből álló csapatnak, amely július elején érkezett Tolnára.

A Roszatom „Nuclear Kids” elnevezésű gyermekművészeti projekt célja bemutatni, hogy az atomenergia nem kizárólag a megawattok terepe, hanem a barátságé, a jótékonyságé és a művészeteké is.  A Lomonoszov tekercs (pergamen?) – ez a címe annak a musicalnek, amelynek születésénél egy több mint százfős, zömmel diákok alkotta nemzetközi csapat bábáskodik közel egy hónapon át Tolnán – írja a TEOL.hu.

Fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Mártonfai Dénes

“Ebben a projektben nem az atom a fontos, hanem a különböző nemzetekhez tartozó gyerekek barátsága, a jótékonykodás és az, hogy minél több embernek megmutathassuk a világon, hogy az úgymond ‘atomvárosokban’, vidéken is élnek nagyon tehetséges, teljesen ‘normális’ gyerekek. Ez talán hozzájárul ahhoz, hogy az atomenergiára máig gyanakvással tekintő emberek szemlélete változzon” – mesélte Pável Pranyin a lapnak a nemzetközi musical-projekt filozófiai tartalmát.

Szűk egy hónap alatt kell összeraknia egy színpadi musical produkciót annak a nyolcvan diákból, tizenhat nevelőből és egy több mint harmincfős, profi orosz művészekből álló csapatnak, amely július 6-án érkezett Tolnára, és vette birtokba a Tolnai Kulturális Központ rendezvénytermét, illetve a szomszédos Thelena Hotelt.

A különleges gyermekművészeti projekt, a „Nuclear Kids” kitalálója az orosz állami atomvállalat, a Roszatom korábbi kommunikációs igazgatója volt. A program lényege, hogy orosz, illetve külföldi „atomvárosokban” élő tehetséges diákok nyaranta összejönnek valamelyik országban, és hivatásos művészek segítségével egy musical produkciót állítanak színpadra. 2009-ben volt az első ilyen alkalom, ez már a tizedik. A jubileumi tolnai projekt a második, amikor a teljes felkészülés Magyarországon zajlik – tette hozzá Pável Pranyin, a projekt koordinátora.

A teljes cikket a készülő projektről ITT olvashatják!

Forrás: TEOL.hu

 
 

Kapcsolódó anyagok