Film készül a Macskákból

2018 július 24. kedd, 10:08

Taylor Swift alakítja a főszerepet Tom Hooper Macskák filmadaptációjában.

Az Andrew Lloyd Webber világhírű musicaljéből készülő produkcióban Ian McKellen, James Corden és Jennifer Hudson is szerepet kapott.

Taylor Swift / Fotó: Anthony Harvey/Getty Images

Swift Grizabellát játssza majd a zenés filmben, melyet idén novemberben kezdenek el forgatni Londonban. A kultikus karaktert korábban színpadon olyan legendás színésznők keltették életre, mint Elaine Page vagy Leona Lewis és Nicole Scherzinger.

A Macskákat 1981-ben mutatták be a West Enden, ahol 21 évig tartották műsoron, a Broadwayn pedig 18 évig szerepelt repertoáron egyhuzamban, több rekordot is megdöntve. Webber musicaljét 20 nyelvre fordították le, Magyarországon a Madách Színház tűzhette műsorára 1983-ban Seregi László koreográfiájával, Szirtes Tamás rendezésében.

A Broadway, a West End és a Madách Színház történelmének egyik legjelentősebb produkciója hét Tony-díjat nyert, és több mint 250 országban játszották eddig.

New York-ban az 1982-es bemutató után 2000-ben vették le műsorról, addigra több rekordot is megdöntve 7485 alkalommal táncolták el a Karminca-bált. A musical T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusa alapján készült.

Most pedig készül a Macskák-film, méghozzá Tom Hooper rendezésében, aki hat évvel ezelőtt szintén egy jelentős musicalt, A nyomorultakat vitte filmvászonra mások mellett Hugh Jackman és Anne Hathaway főszereplésével.

Színház.org