A Szarvasi Vízi Színházba érkezik a Monte Cristo grófja

2018 július 24. kedd, 14:05

Augusztus 2-án, 3-án és 4-én tűzi műsorára a Szarvasi Vízi Színház Szomor György és Pozsgai Zsolt musicaljét, a Monte Cristo grófját, mely Alexandre Dumas regénye alapján készült.

A címszerepet Szomor György alakítja, az előadásban mások mellett Gubik Petrát, Vastag Tamást, Gulyás Attilát, Csomós Lajost, Presits Tamást, Gábor Anitát, Gerner Csabát is láthatják. A Békéscsabai Jókai Színház előadásában szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – azaz minden együtt szerepel, ahogy Dumas örökérvényű regényében is.

Ajánló a musical elé:

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa lesz egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

A Szomor György zenéjével és dalszövegeivel, Pozsgai Zsolt Alexandre Dumas regényéből írt szövegkönyve alapján készült musicalt a Békéscsabai Jókai Színházban mutatták be 2011. október 7-én. Azóta nem csak Békéscsabán és Szarvason játszották teltházzal, hanem Budapesten a RAM Colosseumban is.

A musical díszletét Fekete Péter tervezte, a jelmezeket Papp Janó jegyzi, a koreográfus Fejes Kitty, a látvány és vetítés Madár munkája.

Forrás: Szarvasi Vízi Színház, newjsag.hu