Maszk nélkül – Előrendelhető Andrew Lloyd Webber életrajzi könyve

2018 augusztus 03. péntek, 16:44

Szeptember 20-án jelenik meg a 21. Század Kiadó gondozásában a világhírű zeneszerző műve, a Maszk nélkül. A Webber hetvenedik születésnapjára készült kötet felfedi a legendák mögött lapuló, kivételes személyiség igazi arcát.

Korunk egyik legsikeresebb és legjelentősebb zeneszerzője, Andrew Lloyd Webber közel fél évszázada hódította meg a zenés színház világát. Számos díj, többek közt jó néhány Tony és egy Oscar nyerteseként világszerte milliókat bűvölt el zenéjével és olyan nagy sikerű előadásaival, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, a Macskák, Az operaház fantomja – mely a Broadway leghosszabban futó musicalje -, és legújabb műve, a Rocksuli.

Maszk nélkül című művében az elismert, díjnyertes zeneszerző páratlan, játékos stílusban vet számot az eredményeivel, a sors és a körülmények játékaival, sikereivel és csalódásaival, az éltető és ihlető szenvedélyeivel.

Műveit csak személyes engedélyével és felügyeletével szabad színre vinni. Magyarországon a Madách Színház mutatta be (a világon másodikként) a Macskákat, amely immár 35 éve van műsoron, majd az Operaház fantomját és a Volt egy csapat című darabjait is. Szeptemberben pedig a teátrum műsorára tűzi a Rocksuli című Webber-musicalt.

Andrew Lloyd Webber megkapta Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét a magyar kultúra támogatásáért, nemzetközi hírnevének öregbítéséért és műveinek magyar feldolgozására biztosított egyedi lehetőségekért. “Bizony, Budapest volt az első kelet-európai főváros, ahol engedélyeztem a darabjaimat a hidegháborús időkben” – mesélte.

Webber Magyarországon / Bolba Lajos, Seregi László, Sarah Brightman, Andrew Lloyd Webber, Cameron Mackintosh, Szirtes Tamás

Hírességek a könyvben

A Maszk nélkül egy szellemes és árulkodó anekdotákkal teli életről mesél, amelyben számos híresség bukkan fel, így például Elaine Paige, Sarah Brightman, David Frost, Julie Covington, Judi Dench, Richard Branson, A. E. Rahman, Mandy Patinkin, Patti LuPone, Richard Rodgers, Norman Jewison, Milos Forman, Plácido Domingo, Barbara Streisand, Michael Crawford, Gillian Lynne és Betty Bukley.

Andrew Lloyd Webber önéletrajzi könyve a HarperCollins kiadó égisze alatt jelent meg eredetileg 70. születésnapja előtt. Webber azt mesélte, hogy bár sokáig sikerült ellenállnia, végül engedett a család és a barátok akaratának és megírta önéletrajzát. Ez az első könyv, amelyben maga a komponista idézi fel életének meghatározó eseményeit.

A kötetet ide kattintva jegyezheti elő.

Forrás: 21. Század Kiadó, MTI, Színház.org