Mamma Mia! – 300. előadásához érkezett a Madáchban

2018 augusztus 07. kedd, 9:00

A világon először a Madách Színház és Szirtes Tamás rendező kapott lehetőséget, hogy az eredetitől eltérő rendezői koncepcióval, koreográfiával, díszlettel és jelmezzel mutassa be a Mamma Mia! musicalt, mely hétvégén 300. előadásához érkezett. A jubileumi esten meglepetésekben sem volt hiány.

300. Mamma Mia! a Madách Színházban

Augusztus 3-án 300. alkalommal tűzhette műsorára a Madách Színház a több rekordot is megdöntő ABBA-musicalt, melyben ezúttal a főszereplők egymást váltva léptek színre. Az ünnepi előadásban mások mellett Kováts Krisztát, Gallusz Nikolettet, Koós Rékát, Sasvári Sándort, Nagy Balázst, Szerednyey Bélát, Weil Róbertet, Muri Enikőt, Tóth Angelikát, Détár Enikőt, Ladinek Juditot, Sáfár Mónikát, Balogh Annát, Sári Évát is láthatták.

Szirtes Tamás igazgató, rendező úgy fogalmazott: büszke arra, hogy a Mamma Mia! négy év alatt elérte a 300. előadást, hogy a darab minden rekordot megdönt, hogy a kollégái estéről estére ilyen odaadóan dolgoznak a színpadon és a színpad mögött.

“Csodálatos művészi munka jellemzi musicalt, a színészek estéről estére ugyanolyan intenzitással lépnek színre, ugyanazt a színházi varázst produkálják mint a mai, jubileumi esten. Gyakran kérdezik, mi a Mamma Mia! sikerének titka: Ez a darab a maga egyszerűségével, természetességével, könnyűségével olyan mély és szívhez szóló, hogy mindenkihez eltalál. Ha az ABBA-dalok verseit kicsit jobban figyeljük, rájövünk, hogy nem csupán táncdalszövegeket, hanem igazi nagyvárosi költészetet hallunk és a darabból is annyi optimizmus és életszeretet árad, hogy valahogy jó ezt az egészet átélni. Azt érzem, hogy a nézők felhőtlenül, kontroll nélkül átadják magukat a történetnek, mely csak látszólag könnyed, hiszen az emberi kapcsolatok mélyét is érinti. Szerintem az a jó színház, ami segít élni, és a Mamma Mia! pont ilyen” – nyilatkozta az igazgató.

300. Mamma Mia! a Madách Színházban

A Madách Színház 10 évig tárgyalt a darab színrevitelének jogairól, végül 2014-ben mutathatták be a musicalt Tihanyi Ákos koreográfiájával. A darab sikerességét mutatja, hogy a világon eddig több mint 54 millióan látták, a Mamma Mia! turnéváltozata 40 országban vendégszerepelt már, és ma is annyi színház repertoárján szerepel, hogy minden nap legalább 7 különböző színpadon kerül színre az eredeti musical.

A Mamma Mia! ősszel újra turnéra indul, több vidéki nagyvárosban is láthatják a produkciót.

Erről ITT olvashatnak bővebben!

Színház.org