Szente Vajk: “Nagy öröm és nagy felelősség egy ilyen darabot színpadra állítani”

2018 augusztus 07. kedd, 8:00

Peller Anna, Sári Évi, Molnár Piroska, Feke Pál, Alföldi Róbert és Csonka András főszereplésével mutatják be augusztus 10-én az Apáca show című musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az előadást Szente Vajk állítja színpadra, aki a Hot! magazinnak mesélt. LAPSZEMLE.

A Hot! magazin interjújából:

Szente Vajk húszévesen már színpadon állt. Előbb Debrecenben, majd a Madách Színházban találkozhatott vele a közönség. Ír, rendez, fordít, dalszövegeket szerez és tévéműsorokat vezet. A színész-rendező elmondta: “Hétéves koromig futballistának készültem. Utána már csak a színház foglalkoztatott. Olyannyira, hogy volt egy rövid időszak, amikor még balettozni is jártam, úgy tizenhat éves korom körül” – árulta el a kezdetekről Szente Vajk, aki úgy véli a humor elég összetett dolog, matematikailag, technikailag pontosan ki kell számítani a poénokat. Olyan, mint amikor két vonat elindul egymással szemben, és amikor találkoznak, az a csattanó.

Szente Vajk kiemelte: “Szerencsém van a csodás színészekkel, akikkel dolgozhatok: Szerednyey Bélával, Magyar Attilával, Simon Kornéllal vagy Nagy Sanyival. Utóbbi a legjobb barátom is egyben, ennek a barátságnak a tiszteletére készül egy darabom a Játékszínben” – mondta. Azt is hozzátette, a jövőben szeretne filmet írni és rendezni.

Jelenleg az Apáca show című musicalt rendezi, melyről így mesélt: “A Shrek arénabeli sikerének köszönhetően megkaptuk ennek az óriási Broadway-musicalnek a színreviteli jogait Rosta Mária producerrel. Hét előadásban 28 ezer néző láthatja Szegeden, ősztől az Operettszínház játssza. Peller Anna, Feke Pál és Molnár Piroska a főszereplők. Hatvan lányt rendezek a színpadon, a fele apácát alakít. Nagy öröm és nagy felelősség egy ilyen darabot színpadra állítani. Az időjárástól nem félek, minden bizonnyal az égiek is támogatnak egy ilyen produkciót” – nyilatkozta.

Ilyen lesz az Apáca show díszlete

Egy világhírű produkcióról

Az Apáca show először a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében kerül színpadra augusztusban hét teltházas előadással, majd ősszel a Budapesti Operettszínházban is láthatják. A produkció októbertől aztán országos turnéra indul: Pécsett, Miskolcon, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szombathelyen, Veszprémben, Debrecenben és Győrben is bemutatják.

A zenés darabot a 90-es évek ikonikus filmvígjátéka ihlette, amelyet először a Broadway-n a film főszereplője Whoopi Goldberg mutatott be. A darabot eddig 18 országban állították színpadra, és több mint 6 millió néző látta.

A musical zenéjét a 8 Oscar-díjas zeneszerző Alan Menken jegyzi, aki többek között a Szépség és a szörnyeteg, az Aladdin, a Kis hableány és a Notre Dame-i toronyőr alkotója.

A teljes cikk a Hot! magazin július 15-i számában található.

Forrás: Hot! magazin, Színház.org, Zikkurat Színpadi Ügynökség