Szép nyári nap – A Kvártélyházban mutatták be a Neoton-musicalt

2018 augusztus 08. szerda, 16:53

Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének. Ugye mindenkinek ismerősek ezek a slágerek? A hetvenes- nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó, melyek a Szép nyári nap – a Neoton musical alapjául szolgálnak. A darabot augusztus 18-ig láthatják a zalaegerszegi Kvártélyház udvarán.

A musicalt Tompagábor Kornél állította színpadra, aki azt mesélte a ZAOL.hu-nak, hogy tudatos választás volt a darab, hiszen a slágerek több generáció számára ismertek, a történet pedig jelen van a családok emlékei közt, a fiatalabbak, húszas-harmincasok a szüleiktől hallhattak a korszak groteszk históriáiról.

A zalaegerszegi előadásban mások mellett Vaszkó Bence, Kátai Kinga, Koltai Nagy Barnabás, Szabó Noémi, Ticz András, Kovács Virág, Debrei Zsuzsanna, Szakály Aurél, Ecsedi Erzsébet, Hertelendy Attila, Foki Veronika és Magyar Cecília szerepel. A koreográfiát Stefán Gábor jegyzi.

Fotó: Pezzetta Umberto / ZAOL

Retro slágerek, Jugoszlávia és építőtábor:

Igazi bulira készülnek a szereplők, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján „önkéntesen” utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Korán kelnek, reggeli torna van, munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet…

A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja ’56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik…

Ám az építőtábor többi lakója drukkol a párnak, hisz’ az összes pesti tinédzser egyet akar: egy emlékezetes nyarat! Összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre.

Forrás: kvartelyhaz.hu, ZAOL.hu