Visszatér a Bonnie & Clyde a Városmajori Szabadtéri Színpadra

2018 augusztus 15. szerda, 8:30

A júliusi, magyarországi ősbemutató sikere után augusztus 28-án és 29-én újra műsorra tűzik a Városmajorban az örökzöld gengszterlegendából készült népszerű Brodway-musicalt Harangi Mária rendezésében.

Ódor Kristóf, Litauszky Lilla / Szabad Tér Színház: Bonnie & Clyde / Fotó: Gálos Mihály Samu

A Warren Beatty és Faye Dunaway főszereplésével készült, mára kultikussá vált, 9 Oscar-díjra jelölt film alapján készült el hét éve a zenés darab, mely az eredeti történethez és annak utóéletéhez hűen keveri a különböző műfajokat: a zene, a mozgás és az érzelmes prózai jelenetek mellett filmes bejátszások is gazdagítják a történetet.

Szabad Tér Színház: Bonnie & Clyde / Fotó: Gálos Mihály Samu

Bonnie és Clyde híres-hírhedt gengszterszereleme körül már akkor hatalmas kultusz keletkezett, amikor az elvadult gyilkos szerelmespár tagjai, Bonnie Elizabeth Parker és Clyde Chestnut Barrow még aktívak voltak. A sajtót és a közbeszédet élénken foglalkoztatta az őket övező minden kis mozzanat, valósággal ünnepelték őket, haláluk után pedig gyorsan legendává váltak.

Frank Wildhorn zenéjére, Ivan Menchell szövegére (Hubai Gergely fordításában) és Don Black dalszövegeire (Egressy Zoltán fordításában), a látványos mozgás elemekre, prózai jelenetekre, a hangulatos film bejátszásokra építkező, izgalmas látványvilágú musical főszerepeit a Városmajori Színpadon Józsa Bettina, Litauszky Lilla, Ódor Kristóf, Jenővári Miklós, Borsi-Balogh Máté, Kurucz Dani, Bori Réka, Széles Flóra, Imre Krisztián és Hajdú Péter alakítja.

A koreográfiát Cortés Sebastián jegyzi, közreműködnek a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

Az előadás a Szabad Tér Színház produkciójában, a debreceni Csokonai Színház és a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak közreműködésével kerül színre.