Bette Midler: “A Hello, Dolly! volt életem csúcspontja”

2018 augusztus 20. hétfő, 15:26

Bette Midler annyira kimerült a Hello, Dolly! előadásai után, hogy több hónapos pihenésre volt szüksége. A 72 éves Tony-díjas színésznő alig bírta szuflával a szerepet, de augusztusban néhány alkalommal újra láthatják őt a Broadwayn a nézők.

Bette Midler azt mesélte: “242 előadást csináltam végig, és nagyon-nagyon fáradt voltam. Szó szerint levánszorogtam a színpadról az utolsó show-m végén januárban, de szerencsére volt időm pihenni és most visszatérek.”

A Hello, Dolly!-t már csak pár hétig tartják műsoron a Broadwayn, Midler pedig újra magára öltötte legendás karakterének jelmezét.

Fotó: Playbill

A Good Morning America című műsorban azt is elárulta, izgalmas újra játszani a produkcióban. “Hiányoztak a csodálatos partnereim, a kollégák, jó volt újra látni őket. Biztos vagyok benne, hogy nem énekelek tökéletesen, nem én vagyok a legjobb táncos, de szórakoztatom a nézőket és úgy vélem a közönség ezért jár színházba: hogy jól érezzék magukat. Higgyék el, ez a szerep volt életem csúcspontja, pedig rengeteg jó darabban játszottam már” – mondta. Bette Midler hozzáfűzte: “Ez a show megváltoztatta az életemet és ezért nem lehetek elég hálás”.

A színésznőt a New York-i közönség augusztus 25-én láthatja utoljára Dolly Gallagher Levi szerepében.

A musicalről, melyet Jerry Zaks rendezett, így írt a Broadway.com: “Nincsenek rá szavak, milyen elképesztően zseniális.” A darab koreográfusa a Tony-díjas Warren Carlyle.

A történetben egy középkorú özvegyasszony házasságközvetítéssel foglalkozik, de mikor egy számára is megfelelő férfi fordul hozzá, hogy keressen neki feleséget, elhatározza, hogy ezúttal megkaparintja magának…

Forrás: Színház.org, Cover Media