Készül a Rocksuli a Madáchban – A szereplők meséltek

2018 augusztus 23. csütörtök, 9:30

A Madách Színház szeptember 21-én, 22-én és 23-án mutatja be Andrew Lloyd Webber, a Boradwayn és Londonban is nagy sikert aratott Rocksuli című musicaljét Szirtes Tamás rendezésében. A teátrum videósorozatot készít a főszereplőkkel, akik többek arról is mesélnek, hogy készülnek a ősz legjobban várt zenés premierjére és merre jártak vakációzni.

Nyolc év után mutat be újra Webber-musicalt a Madách Színház, a Rocksuli (School of Rock) immár a hatodik darabja a szerzőnek, amelyet Szirtes Tamás rendező színre visz itt. Az évtizedes kihagyás azonban nem is tűnhet ennyinek, hiszen 35 éve fut sikerrel a Macskák, 15 éve Az Operaház Fantomja, és a Volt egyszer egy csapat, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, valamint a Jézus Krisztus Szupersztár is több száz előadást értek meg a Madách Színházban.

Az előadásban Krassy Renáta, Gallusz Nikolett, Mahó Andrea, Borbély Richárd, Serbán Attila és Szemenyei János játsszák a főbb szerepeket a gyerekek mellett.

A Madách Színház a premierhez kapcsolódóan videósorozattal készül, melyben a felnőtt- és a gyermekszereplők is megszólalnak. A kisfilmekből válogatunk:

Borbély Richárd, aki az egyik főszerepet, Dewey Finnt alakítja, elmondta, hogy a stábbal az egész nyarat együtt töltötték, dolgoztak, zenéltek. „Sokat próbáltam a gyerekekkel külön is, tényleg olyan, mintha egy zenekart alapítanánk.”

Serbán Attila szintén a főhőst kelti életre, és úgy fogalmazott: „Őrületes élmény együtt játszani a gyerekekkel. Néhány próbán odaültem én is dobokhoz… Egy biztos, szeptemberben szét fogjuk ’verni’ a házat”

A szigorú igazgatónő szerepében mások mellett Mahó Andreát láthatják, aki megemlítette: “Senki nem nézi ki belőlem, de bizony én kedvelem a rockzenét, sőt… Azt hiszem még soha nem vártam ennyire, hogy becsöngessenek az iskolába.”

Gallusz Nikolett szerint a Rocksuli frenetikus lesz. “Azért van nehéz dolgom, mert a gyerekek többsége már látott különböző előadásokban és szeretnek. És ez baj, mert ezúttal egy kemény, rendszabályozó igazgatónőt alakítok ” – mesélte nevetve.

Puskás Péter úgy véli, bár nem rutinos zenészek a gyerekszereplők, mégis ha felmennek a színpadra és megszólaltatják a hangszereiket, akkor megtörténik a varázs.

Krassy Renáta elárulta: “Nagyon szeretek nyaralni, de a próbafolyamat annyira jó volt, hogy örülök, hogy újra ott lehetek a suliban, a Rocksuliban…”

A kontinensen először Budapesten lesz látható Andrew Lloyd Webber sikerdarabja

A Rocksuli színrevitelének jogát közvetlenül a londoni bemutató után nyerte el a Madách Színház és Szirtes Tamás, és ezúttal is non-replica változat készül a musicalből, ráadásul a kontinensen először Budapesten lesz látható Andrew Lloyd Webber sikerdarabja.

A próbák június 4. óta tartanak a Madách Színházban, a bemutató szeptember 21-22-23-án lesz.
A Rocksuli premierjéhez kapcsolódóan idén Rockfesztivált szervez a Madách Színház. A legnépszerűbb rockbandák, fiatal zenészek és ma már legendás előadók vesznek részt a sokszínű programsorozatban.

Szirtes Tamás

Ajánló a musical elé

A Rocksuli Andrew Lloyd Webber musicalje, az azonos című 2003-ban nagy sikert aratott film nyomán készült. Mike White forgatókönyve egyszerre himnusz a rockzenéhez és különös szerelmi történet. A főszereplő Dewey Finn, a munkanélküli rockzenész, aki a barátja neve alatt helyettesítő tanári állást vállal egy elit magániskolában. Dewey, az idealista álmodozó rockbandát szervez a kisdiákokból…

Andrew Lloyd Webber: Rocksuli

Dewey Finn: Borbély Richárd, Serbán Attila, Szemenyei János
Rosalie Mullins: Gallusz Nikolett, Krassy Renáta, Mahó Andrea
Ned Schneebly: Puskás Péter, Sánta László
Patty Di Marco: Balogh Anna, Baranyai Annamária
Theo: Kiss Ernő Zsolt, Pesák Ádám

Alkotók:
Fordítók: Bárány Ferenc, Puller István
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Zenei vezető: Kocsák Tibor
Díszlettervező: Rózsa István
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Animáció: Vízvárdi András
Szcenikus: Szűcsborus János
Világítástervező: Madarász Madár János
Játékmester: Bencze Ilona
Rendező munkatársa: Vaszilenko Eugenia
Koreográfus asszisztens: Molnár Ferenc, Váradi Éva
Rendező: Szirtes Tamás

Forrás: Madách Színház, Színház.org