A Monte Cristo grófja 125. előadásához érkezik a Fesztiválkatlanban

2018 augusztus 26. vasárnap, 15:58

A Monte Cristo grófját 2011 őszén mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház. Szomor György musicaljét azóta több helyszínen is láthatta a közönség, legközelebb augusztus 31-én Tokajban, a Fesztiválkatlanban mutatják be a produkciót.

A musical ősbemutatója a 2011-12-es évad nyitányaként került színre az akkor még Békés Megyei Jókai Színházban. Az idős Edmond Dantés szerepét Szomor György játszotta, aki a nagyszabású produkció zenéjét szerezte, dalszövegeit írta és az előadást is rendezte.

A klasszikus irodalmi művet Pozsgai Zsolt alkalmazta színpadra. A darab azóta is – bár már nem az első szereposztással – kőszínházban és nyári játékokon egyaránt hódít. 2016-ban a Jókai Színház 100. előadásának tapsolt a Szarvasi Vízi Színház közönsége.

Monte Cristo grófja az idei, immár nyolcadik szarvasi szezonban három estén „vendégeskedett” augusztus elején a Körös fölötti színpadon.

Mi a folyamatos siker titka? – teszik fel a kérdést az alkotók. Kalandos, izgalmas történet szerelemről és árulásról, jóságról és gonoszságról, őszinte szenvedélyekről és aljas cselszövésről. A bosszú regénye, amelyben végül az igazság győz, és mindenki elnyeri méltó jutalmát vagy büntetését.

A musicalt a hónap utolsó napján Tokajba, a Fesztiválkatlanba viszi a Jókai Színház társulata, augusztus 31-én 20 órától ott lesz a Monte Cristo 125. előadása. A főbb szerepekben Vastag Tamás, Gulyás Attila, Gubik Petra, Bartus Gyula, Presits Tamás, Katkó Ferenc, Liszi Melinda, Gerner Csaba és Szőke Pál látható.

Forrás: Jókai Színház