Mrs. Doubtfire – Újabb nagy sikerű filmből készül musical a Broadwayn

2018 szeptember 01. szombat, 15:25

A világ 25 évvel ezelőtt szeretett bele Mrs. Doubtfire karakterébe: a kedves történet hamarosan színpadon kel újra életre, ugyanis musical készül az egykor Robin Williams főszereplésével bemutatott filmből.

A héten derült ki, hogy készül a zenés adaptáció, melynek szövegkönyvét John O’Farrell és Karey Kirkpatrick írja, a zenéjét pedig Karey és Wayne Kirkpatrick szerzi. 2015-ben már felreppentek a hírek a musicalről, de azóta változott a kreatív team és a szerzők személye sem volt idáig biztos.

Az alkotók a szereplőkről még nem rántották le a leplet, de azt ígérik, igazi Broadway szenzáció készül. A darabot Jerry Zaks rendezi.

Az 1993-as film Anne Fine Alias Madame Doubtfire című novellájából készült, főszereplője Robin Williams mellett Sally Field és Pierce Brosnan volt. Mrs. Doubtfire megformálásáért Robin Williams Golden Globe-díjat is kapott.

A történet egy elvált férfiról szól, aki, hogy többet láthassa gyermekeit, őrült tervet sző: középkorú özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást…

Színház.org