Sasi majdnem 61 – a MOMKultban ad koncertet Sasvári Sándor

2018 szeptember 02. vasárnap, 16:11

Sasvári Sándor szeptember 28-án lesz “majdnem 61 éves”, a születésnap alkalmából pedig zenekarával ad koncertet a MOMkultban, ahol vendégei Sasvári Léna, Singh Viki és Makrai Pál lesznek.

Sasvári Sándor színész, énekes, lovas és büszke családapa. A közönség számtalan színpadon és szerepben láthatta már Magyarországon és határon túl is. Repertoárja több száz dalt tartalmaz a legismertebb musicalekből, világslágerekből és saját dalaiból.

Karrierjéről így mesélt: “Eredetileg zenésznek készültem és csak kíváncsiságból jelentkeztem – Kerényi Miklós Gábor javaslatára – 1982-ben az akkoriban induló Rock Színház társulatához. Felvettek egy nagyon jó kedélyű társaságba és rengeteg azóta is tartó barátságra leltem. A csapatot még jobban összekovácsolták a közös balettórák és beszédtechnikai gyakorlatok, melyet lelkesen látogattunk, hiszen nem kis mosolygásra adott okot, ahogy többek között Vikidál Gyula barátommal közösen ismerkedtünk a pliék világával. A Rock Színháznál már rövid idő elteltével komoly lehetőséget kaptam: a Sztárcsinálók című magyar rockoperában Juvenalis szerepét osztották rám. (A darab a hazai musical-színjátszás történetében kiemelkedő jelentőségűnek számított, zenéjét Miklós Tibor, szövegét pedig Várkonyi Mátyás szerezte.) Ugyanebben a darabban évekkel később Kyprios Jézus szerepét is volt lehetőségem eljátszani nem csak magyar nyelven, de – egy németországi turné alkalmával – angolul is. A Rock Színház a későbbiekben is igen meghatározó szerepet játszott az életemben, rengeteg főszerepet kaptam…”

Hozzátette: “Hálás vagyok, hogy a Jézus Krisztus Szupersztár 1986-os magyarországi ősbemutatóján alakíthattam Jézus szerepét. Ezt a szerepet rengetegszer eljátszhattam, átélhettem később. Jézus személye a Mária Evangéliumában is rámtalált, ahol egy kicsit más nézőpontból formálhattam meg (…)”

Jelenleg is számos darabban játszik, például a Madách Színházban Az Operaház Fantomjában és a Mamma Mia!-ban. A musicalen kívül más színészi területeken is kipróbálhatta magát: szerepelt operettben, operafilmen és filmen is.

Sasvári Sándor 1957-ben Magyarországon született. Karrierjét zenészként kezdte: énekesként és basszusgitárosként olyan népszerű magyar rockzenekarban játszott, mint a Titanic, a Jokers vagy a Gallus-trió. 1982-től 1993-ig a Budapesti Rock Színház tagja volt. 1991-ben megkapta Az év zenés színésze díjat, 1993-ban pedig a Magyar Rádió eMeRton-díjjal tüntette ki. A Dorian Gray című darabban játszott Londonban, Jean Valjean szerepét pedig Duisburgban játszotta A nyomorultak című darabban.

A szeptember 28-i koncerten az est főszereplőjét zenészként is láthatja a közönség, Sasvári Sándor nem csak énekel, hanem több hangszeren játszik is. Ezen a koncerten vendégei Sasvári Léna, Singh Viki és Makrai Pál lesznek.

Forrás: sasvarisandor.hu, momkult.hu