“Mindig is nagy rock rajongó voltam” – Szirtes Tamás rendezi a Rocksuli musicalt

2018 szeptember 05. szerda, 7:34

A Madách legutóbb közzétett kisfilmjében az előadás rendezője, Szirtes Tamás mesélt a készülő produkcióról.

Szeptember 21-én, 22-én és 23-án becsöngetnek a Rocksuliba, a Madách Színház bemutatja Andrew Lloyd Webber új musicaljét.

Nyolc év után mutat be újra Webber-musicalt a Madách Színház, a Rocksuli (School of Rock) immár a hatodik darabja a szerzőnek, amelyet Szirtes Tamás rendező színre visz itt, aki azt mesélte: “Ez egy csodálatos nyár volt, az egész színház élt, Webber szólt mindenhol, a gyerekek korrepetícióra jártak. A Rocksuliban igazi emberi karakterek szerepelnek, a musicalnek története és mélysége van, ráadásul gyerekek zenélnek benne. Mindig is nagy rock rajongó voltam, az egész pályámat végigkísérte a zene és a rock iránti rajongás, és a vakáció alatt hiányzott is mindez. Most azonban újra itt vagyunk és dolgozunk, a Rocksuliba pedig hamarosan becsöngetnek.”

A Madách Színház videósorozatában a felnőtt- és a gyermekszereplők is megszólalnak, erről ITT olvashatnak bővebben.

Korábban, a Rocksuli olvasópróbáján Szirtes Tamás úgy fogalmazott:  „Webberrel régóta dolgozunk együtt és a Rocksuli a barátságunk egy újabb fontos lépcsőfoka. A produkció ezúttal igen rövid idő alatt jutott el Magyarországra, New York és London után mi mutathatjuk be, ráadásul saját koncepció alapján. Ez egy csodálatos darab, melyen másfél éve dolgozunk. A gyerekek az ország számos pontjából érkeztek, képzésük a Kővirág iskola kitűnő tanáraival karöltve igen komolyan, magas színvonalon zajlott.”

Szirtes Tamás a Rocksuli próbáján

A kettős, illetve hármas szereposztásban megvalósuló musicalben Krassy Renáta, Gallusz Nikolett, Mahó Andrea, Borbély Richárd, Serbán Attila, Szemenyei János, Kiss Ernő Zsolt, Pesák Ádám, Baranyai Annamária, Balogh Anna, Sánta László és Puskás Péter is játszik.