R​andikutya címmel fut tovább a Dog Story a Játékszínben

2018 szeptember 06. csütörtök, 9:08

Magyar címet választottak a Játékszín egyetlen olyan produkciójának, amelyben élő állat szerepel. Szirtes Tamás rendezése a 2018/2019-es évadban Randikutya néven fut.

A szereplők már készülnek az újabb szériára, szeptember 29-én máris két előadást játszanak, októberben pedig újabb három alkalommal várják a közönséget.

Fotó: Játékszín

A Dog Story a szerelemről, hűségről, felelősségről szól. A szerelem ugyanis néha arcon nyal, és ott találkozol vele, ahol nem is sejted… Kedves történet, szerethető hősökkel és romantikus fordulatokkal, melyben egy kiskutya, Ámor is fontos szerepet kap – írta ajánlójában a Játékszín.

„Valójában a szerelem, a bizalom és felelősség tárgykörének mélyebb rétegeibe is elvezet, a virtuóz, könnyed megvalósítás ellenére pedig módot nyújt a színészi karakterábrázolásra.” – mesélte a darabról az előadás rendezője, Szirtes Tamás.

A négyszereplős előadásban Foki Veronika mellett a kettős szereposztásban Solti Ádám és Nagy Balázs, Puskás Peti és Sándor Dávid, valamint Tóth Angelika és Török Anna látható.

A Dog Story című musical ősbemutatóját 2014-ben Floridában tartották, majd 2016 novemberében New Yorkban is bemutatkozott Off Broadway-produkcióként. Eric H. Weinberger és Gayla D. Morgan musicalje Magyarországon először a Játékszínben látható.

Forrás: Játékszín, Színház.org