Komáromba érkezik a Legénybúcsú musical

2018 szeptember 07. péntek, 14:31

Szeptember 14-én Komáromban láthatják a Legénybúcsú című musicalt Mészáros Árpád Zsolt és Miller Zoltán főszereplésével.

A zenés darabot ezúttal a Monsotori Erődben tűzik műsorra. Másik Lehel zeneszerző, és Vizeli Csaba, a darab írója korábbi, komolyabb műveik (Klapka, Fehérlaposok, A púpos) után egy kicsit könnyedebb témát választottak, hiszen egy legénybúcsú történetét álmodták színpadra. A humoros, zenés vígjátékban mások mellett Miller Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt és Zöld Csaba is szerepel.

Miller Zoltán

Ajánló a darab elé:

A férfi baráti társaságok egyik legkedveltebb eseménye a legénybúcsú, amely az agglegényélet búcsúztatásáról szól – ahol mindent szabad, még azt is, amit tiltanak –, na, meg persze természetesen a nőkről, és a hozzájuk fűződő viszonyról. Így van ez a darab szereplői esetében is, akik törzshelyükön, készülnek az estére. A társaság tagjai különböző társadalmi helyzetüknek, és aktuális tevékenységüknek köszönhetően mind-mind mást várnak az estétől, de egyben mindannyian megegyeznek: nő az márpedig kell! Az események során felszínre kerülnek a korábbi feszültségek, egyéni- és házassági problémák, családi viszályok is, de mint minden férfitársaságban, a nőkérdésen kívül terítékre kerül például a mai magyar futball, és az elektromos zene is.

Mészáros Árpád Zsolt szerint Másik Lehel és Vizeli Csaba most is remek darabot alkottak, amelyről úgy véli, hogy az elmúlt években egyre meredekebben felfelé tartó pályaívük egyfajta csúcspontját jelenti, mert profi szereplőgárdával dolgoznak fel egy olyan témát, ami mindenkit érint, illetve mindenki életében minimum egyszer – rosszabb esetben többször – előfordul.

Legénybúcsú

Írta: Vizeli Csaba
Zeneszerző: Másik Lehel

Karó, A Nők Bálványa Miller Zoltán
Szoszó, A Szégyenlős Táncoslány Kuczmann Ágnes
Tyutyu, Bőrgyógyász, Susu Bátyja Mészáros Árpád Zsolt
Ász, Üzletember, Volt Zenész Zöld Csaba
Didi, Bártulajdonos Barabás Kiss Zoltán
Susu, A Vőlegény Vizeli Csaba
Csalán, A Sportoló Bánfi Csaba
Lennon Bá, Susu És Tyutyu Apja Gerdesits Ferenc
Dzsoni, Sztriptíz Táncos Tihanyi Dániel/Gombás Ádám
Cuncus, Tyutyu Felesége Enyingi Zsófia

Közreműködik:
Nemcsók Nóra, Tar Gabriella, Vizeli Ágota

Magyarock Musical Band
Villám, Billentyűs Másik Lehel/Pécsváradi Zoltán
Penge, Gitáros Egri Zoltán
Lassú, Basszusgitáros Gyöngyösi Ábrahám
Ütő, Dobos Horváth Ákos
Csendes, Billentyűs Medveczky Szabolcs
Kemény, Gitáros Molnár Árpád

Jelmez: Másikné Vizeli Anita
Díszlet: Siklósi József Ybl-Díjas Építész

Rendező-Koreográfus: Bakó Gábor – Vizeli Csaba