Álomutazó – Karácsony előtt visszatér a mesemusical

2018 szeptember 08. szombat, 14:33

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel újabb előadást hirdettek meg az Álomutazó című mesemusicalből. A TulipánTündér Produkció előadásában mások mellett Ábel Anitát, Stohl Andrást, Hajdu Steve-et, Szabó Győzőt, Keresztes Ildikót, Falusi Mariannt és Schell Juditot láthatják.

Szabó Győző rendezésében a darab egyik slágeréhez, az iskolakezdéshez aktuálisan illeszkedve a „Hekkeld meg a sulit” c. dalhoz videoklip is készült.

Illés Gabriella producer elmondta: “Szeretnénk együtt tölteni idén is a karácsonyt, újabb ajándékkal készülünk az ünnepekre. Mivel a meghirdetett időpontokra elfogytak a jegyek, így az Álomutazóból még egy előadást műsorra tűzünk. Ebben az utazásban pedig rengeteg értékes művész segít minket” – mesélte, majd hozzátette: “Mi is mutathatná legjobban, hogy mennyire várja a közönségünk a mesemusicalt, hogy december utolsó előtti hétvégéjén 22-én és 23-án három teltháznyi előadásunk már el van adva és a folyamatos érdeklődést látva ma megnyitottunk még egy előadást” – nyilatkozta a producer, aki elmondta, hogy az ünnepek előtt összesen 6 előadást terveznek. A darabot, ahogy tavaly is, a BOK (volt SYMA) csarnokban láthatja majd a közönség, és ősszel már a Minimaxon követhetik az Álomutazó történéseit.

Az előadás rendezője, Juronics Tamás úgy fogalmazott: „Egészen meglepő helyszíneken találkoztam az Álomutazó kedvelőivel a tavalyi bemutató óta, pl. Horvátországban a szomszéd házban nyaraló gyerekek is a musical dalait énekelték, de legutóbb egy piros lámpánál a mellettem álló autóban az előadás bárány plüssfiguráját szorongatta egy kisgyerek. Ez a produkció valami olyasmit tud és olyasmit nyújt, amivel máshol nem találkozhatunk, az összhatásban és a végeredményben pedig rengeteg segítő partnerem volt. Nagyon szerethető és dúdolható dalok szerepelnek a műben, a nézőkre a látvány, a díszlet, az animáció is nagy hatással van. Ez nem egy évek óta összeszokott team, még is azt éreztük már a próbák alatt is, mintha klasszikus társulatként dolgoztunk volna együtt. Közös szándék vezéreli, hogy a produkció visszatérjen” – hangsúlyozta.

Szabó Győző klipet rendezett

Egy vadonatúj klip is elkészült az Álomutazó egyik legnagyobb slágeréhez, az iskolakezdéshez aktuálisan illeszkedve a „Hekkeld meg a sulit” című dalhoz, amit a darabban Vigyor, azaz Ábel Anita énekel az Álomutazó főhősével, Tomival. A dalfilm érdekessége, hogy nem más rendezte, mint az Álomutazó Bárány szerepét játszó Szabó Győző, akinek ez volt az első ilyen jellegű munkája.

„A koncepció lényege, ami tulajdonképpen ennek a számnak a lényege – az eredeti produkcióban is – , hogy „dobd el az agyad, rossznak lenni mindig jó” és az, ami a darabban is történik, hogy egy adott ponton, kiborítva a tanárnőt, a gyerekeké lesz egy kis időre az iskola” – foglalta össze röviden a klip történetét Szabó Győző, aki bevallotta, hogy nagyon szeret gyerekekkel dolgozni, ahogy fogalmazott, „szeretem a gyerekeket és ők is szeretnek engem, így aztán nem volt nehéz rávenni őket, hogy dobják el az agyukat.”

Klip-mozgalom

A szervezők pedig most arra biztatnak más gyerekeket, iskolai osztályokat, hogy ők is „dobják el az agyukat” és készítsék el saját klipbetétjüket. A legjobbakból egy „közösségi klip” készül és természetesen a beválogatott klip szereplői meghívást kapnak az Álomutazó idei előadásainak valamelyikére.

Aranylemez

A dalokat Rakonczai Viktornak és Orbán Tamásnak köszönhetjük. S míg a darab a csarnok falai között 2017-ben csak 13-szor volt látható, a dalok tovább éltek, gyerekek tízezreinek váltak kedvenceivé és természetesen CD formában is terjedt, olyannyira, hogy az Álomutazó hanghordozója immár aranylemez lett – „köszönet ebben a Magneoton szeretetteljes hozzáállásának” – mondta Illés Gabriella.

UNICEF – gyerekhang

2018-ban is számos magyar helyszínen átadják a terepet a gyerekeknek – a médiában, az államigazgatásban, országos intézményeknél, színházakban, nagykövetségeken, nagyvállalatoknál és a sport területén is. Az UNICEF Gyerekhang kampánya szerint “a gyerekeknek joguk van arra, hogy az őket érintő kérdésekről információkhoz jussanak, hogy a számukra fontos kérdésekről véleményt nyilvánítsanak, hogy az őket érintő döntésekben részt vegyenek s nekünk, felnőtteknek kötelességünk, hogy meghalljuk ezeket a gyerekhangokat.

“Ehhez a kampányhoz támogatólag kapcsolódott a TulipánTündér Produkció, mely adománygyűjtő akcióval és élményekkel támogatja a kampányt, hisz’ a kezdetektől törekszünk arra, hogy az általunk nyújtott élményeket olyan gyerekek is megtapasztalhassák, akik szociális helyzetük miatt ezt nem tehetik meg. S hogy az adománygyűjtő perselyek már a kezdetekben se kongjanak üresen, mi a magunk részéről 3 millió forintot rakunk bele, hogy meghozzuk az adományozási kedvet.  Az UNICEF számunkra megkérdőjelezhetetlen biztosíték, hogy az  – anyagi vagy élményt jelentő – adományok a legmegfelelőbb helyre jutnak el” – fogalmazott a producer, Illés Gabriella.

Álomutazó

„Köszönjük az Álomutazó és az Andrássy Élményközpont felajánlását, hogy támogatják a rászoruló gyerekeket az UNICEF Magyarország programjain és konkrétan a Gyerekhang kampányunkon keresztül” – tette hozzá Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója. “Nagy öröm az is, hogy a most induló Kilátó Élményprogram keretében sok hátrányos helyzetű gyermek láthatja majd az Álomutazó előadásait és remélhetőleg felejthetetlen tapasztalatokkal gazdagodnak.”

Forrás: Színház.org, TulipánTündér Produkció