Kreatív Emmy-díjat nyert az NBC Jézus Krisztus Szupersztár című élő adása

2018 szeptember 11. kedd, 17:16

A hétvégén rendezték meg Los Angelesben a televíziós Oscarnak nevezett Emmy-díjak szeptember 17-i átadását megelőzően a kreatív, technikai Emmy-díjátadót, ahol a Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera szerzőit és főszereplőjét is elismerték.

Andrew Lloyd Webber, John Legend, Tim Rice / fotó: Richard Shotwell

Webber és Tim Rice 1971-ben bemutatott rock operája Jézus életének utolsó hetéről szól, melyről 1973-ban legendás film készült Ted Neeley főszereplésével. 2018 tavaszán pedig a zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabját televíziós műsorként is láthatták a nézők, mely a hétvégén Kreatív Emmy-díjat nyert. A musical zeneszerzője, Andrew Lloyd Webber és dalszövegírója, Tim Rice is Emmy-díjas lett, míg John Legend, aki a musical sztárja volt, ezúttal koproducerként kapott trófeát.

 A három művész ezzel bejutott a szűk körű elit klubba, amelynek tagjai az Emmyt, a Grammyt, az Oscart és a Tony-díjat (EGOT) is elnyerték már. Korábban ez mások mellett Audrey Hepburnnek, Mel Brooksnak és Whoopi Goldbergnek sikerült.

Posztumusz nyert vasárnap két kreatív Emmy-díjat a júniusban elhunyt Anthony Bourdain Nem séfnek való vidék című, a világ konyhaművészetével foglalkozó utazós sorozata is. A díjátadón Brett Morgen Jane Godall főemlőskutatóról készült National Geographic-dokumentumfilmje, a Jane is több díjat kapott.

Forrás: MTI, Színház.org