Aida – A nézők kérésére tűzik újra műsorra a musicalt Sopronban

2018 szeptember 13. csütörtök, 14:59

Különleges és egyedi találkozásra várja az Aida című musical stábja szeptember 23-án a délután három órára meghirdetett előadásra jegyet váltó nézőket a Soproni Petőfi Színházba. A tapsrend után rögtön a főszereplőkkel beszélgetést tartanak a produkcióról, ahhoz kapcsolódó élményeikről, készülhetnek jelmezes közös fotók és kérdésekre is válaszolnak a művészek.

Az Aida című előadás szereplői, teljes stábja készül arra, hogy a közönséggel együtt tovább írhassa a darab helyi legendáját.

A nézők kérésére tűzte műsorára Elton John – Tim Rice művét a Soproni Petőfi Színház ebben az évadban.

Aida / Fotó: Torma Sándor

Bérletszünetben szeptember 21-én, 22-én és 23-án látható a produkció a teátrumban. A főszereplők Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György, a rendező Pataki András.

A musicalt idén középiskolás/egyetemista, valamint felsős bérletben is láthatják és novemberben is megtekinthető bérletszünetben.

Aida / Fotó: Torma Sándor

A mostani előadás érdekessége, hogy a barlangszínházi bemutató után kőszínházba kerül a darab és az új tagok, Demeter Helga, Marosszéki Tamás színészek, valamint a Sopron Baletthez érkező öt táncos, Alekszandra Balabanova, Alekszandra Tyeplih, Bogdan Holomej, Vaszilij Nyemcsinov és Rudisch Boglárka is színpadra lép.

A produkció jelmeztervezője Húros Annamária, a koreográfus-díszlettervező Szakál Attila, a zenekar karmestere, a színház zenei vezetője, Oberfrank Péter.

Aida / Fotó: Torma Sándor

Az alapul szolgáló Verdi-opera meséje így szól:

Aida, az etióp rabszolgalány és Radamesz, az egyiptomi hadvezér egymásba szeret, miközben népeik harcban állnak egymással. Radameszt azonban a fáraó lánya is szereti, s leendő férjeként tekint rá. Közben az etióp király, Aida apja rátámad seregével Egyiptomra, de fogságba esik. A börtönben arra kéri lányát, hogy tudja ki az egyiptomi fővezértől a hadititkot, merre vonul seregével. Aidát kétség gyötri: apja kérését teljesítse, vagy maradjon hű a szerelméhez. Találkozásukkor azt ajánlja Radamesznek, szökjenek át Etiópiába, ahol névtelenségbe burkolózva boldog életet élhetnek kettesben! A fővezérnek is nehéz a választás: hazája és becsülete, ráadásul a fáraólány szerelme és az uralkodói hatalom az egyik oldalon, szerelme a másikon – ám végül Aida mellé áll. Beszélgetésüket többen is kihallgatják – Radameszt bírák elé viszik, Aidának és apjának azonban sikerül elmenekülnie. Radameszre a halál vár sziklasírjában – ám Aida belopózik mellé, hogy egymást átölelve haljanak meg…

Az operából készült musicaladaptációt, Elton John és Tim Rice alkotását négy éven át játszották a Broadwayn. Négy Tony-díjat kapott, a betétdalokat pedig Grammy-díjjal jutalmazták, s világszerte műsoron tartják ma is.

Forrás: Soproni Petőfi Színház