Megérkezett a Mary Poppins visszatér előzetese

2018 szeptember 18. kedd, 16:12

A legendás Mary Poppins-film folytatása december 19-én érkezik a mozikba, mások mellett Meryl Streep, Colin Firth, Angela Lansbury, Dick Van Dyke, és Lin-Manuel Miranda szereplésével. A csodálatos nevelőnő bőrébe ezúttal Emily Blunt bújik, aki a frissen megjelent előzetesben nyitja fel a szemünket az életben igazán fontos dolgok iránt.

A Mary Poppins visszatér 25 évvel az eredeti történet után játszódik, Michael Banks már felnőtt, három gyermekével él együtt. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins  ismét felbukkan a Banks család életében, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack oldalán segít a családnak.

A folytatás zenéjét és dalszövegeit a Hajlakk című musicalt is jegyző Marc Shaiman és Scott Wittman írta. Rendezője és producere az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Rob Marshall.

Az eredeti Mary Poppins

A Disney stúdió 1964-ben bemutatott, igen nagy sikerű filmjének alapjául Pamela Lyndon Travers (P. L. Travers): A csudálatos Mary című könyve szolgált (a magyar nézők 1986-tól láthatták).

A Robert Stevenson rendezésében, Julie Andrews és Dick Van Dyke főszereplésével készült alkotás a legnagyobb kasszasiker volt abban az évben; 13 Oscar-díjra jelölték, s ötöt el is nyert.

Színház.org