Az István, a király ünnepi koncertváltozata folytatja országos turnéját

2018 szeptember 22. szombat, 14:07

A 35 éves István, a király ünnepi szombathelyi előadásán az Aréna Savaria igazi koncerthelyszínné változott. A klasszikus mű folytatja országos turnéját, több vidéki várost is érintve.

Fotó: Zikkurat

A nyári, miskolci premiert követően szeptember 15-én elindult a 35 éves István, a király ünnepi koncertváltozatának országos turnéja. Budapest mellett öt vidéki nagyvárosban kerül színpadra a mű, az első előadás Szombathelyen, az Aréna Savariában volt, ahol teltház előtt csendültek fel az István, a király dallamai.

A Szörényi Levente – Bródy János szerzőpáros immár klasszikussá vált műve a 35. évfordulón eddig sosem látott koncertváltozatban, különleges látványvilággal kerül színpadra. A hatalmas volumenű produkcióban több, mint 120 művész áll a színpadon. Negyven fős szimfonikus zenekar, rockzenekar és hatvan tagú vegyeskar kíséri a lemezminőségű előadást, amelynek szólistái: Feke Pál, Vadkerti Imre, Szomor György, Szemenyei János, Éder Enikő, Simon Boglárka és Tóth Gabi. A három főurat a Cotton Club Singers énekesei személyesítik meg, Asztrik szerepében pedig az operaénekes Turpinszky Gippert Béla hallható.

Fotó: Zikkurat

Az ünnepi koncertváltozatot különleges “múltidézés” teszi rendkívül látványossá, amiben az elmúlt 35 év korábbi előadásaiból láthatunk archív képeket és felvételeket. Az István, a király ünnepi koncertváltozata folytatja országos turnéját: Pécsen, Zalaegerszegen, Debrecenben, Veszprémben és Budapesten lesz látható ez az előadás.