Bemutatták a Rocksulit, és elindult a Rockfesztivál is a Madáchban

2018 szeptember 26. szerda, 10:06

A Madách Színházban bemutatták Andrew Lloyd Webber új musicaljét, a Rocksulit. A premier után Szirtes Tamás rendező osztotta meg gondolatait a hármas szereposztásban megvalósuló előadásról. A teátrumban hétfőn elindult a majdnem egy hónapig tartó Rockfesztivál is.

Nyolc év után mutatott be újra Webber-musicalt a Madách Színház, a Rocksuli immár a hatodik darabja a szerzőnek, amelyet Szirtes Tamás rendező vitt színre, aki a premier után úgy fogalmazott, csodálatos estén, emlékezetes bemutatón vannak túl.

fotó: Madách Színház

“A Rocksulival kapcsolatban sok mindenről beszélhetnénk: a történetéről, a szerző zsenialitásáról, de talán a legfontosabb kiemelnünk azokat, akik a produkciót segítették. A mondást, mely szerint minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll, ismerjük. A Rocksuliban pedig minden sikeres gyermek mögött a szülők állnak. A rendkívül tehetséges gyerekszereplőink kicsit megkóstolták most a siker édes ízét és szeretném megköszönni a szülőknek, akik energiát nem kímélve, áldozatokat hozva a másfél évig tartó előkészület alatt mindent megtettek azért, hogy a gyerekek csak a darabra koncentrálhassanak. Köszönöm a kollégáimnak, a kreatív teamnek is, bár szerencsére nem látszik, de nagyon nehéz próbafolyamaton vagyunk túl. Mire hármas szereposztással a musical összeállt, a stábunk hihetetlen sokat dolgozott, olyan profizmusra, szervezőkészségre volt szükségük, ami példátlan. Az elmúlt másfél évben a srácok hangszerismeretet szereztek, hétvégenként is iskolába jártak. Ahhoz, hogy pl. élőben megszólaljanak a gitárszólók, nagyon sok pedagógiai érzékre és szakértelemre volt szükség tanáraik részéről.  És nem utolsósorban elképesztő munka áll a főszereplő színészek mögött. Dewey Finn talán a musicalirodalom egyik legnehezebb szerepe: ennyi energia, személyes jelenlét, énekhang és intenzitás mögött gondoljátok el, hogy kalóriában, életerőben mi rejlik. Köszönöm az előadás bázisát adó ensemble-nak is, akik számos karaktert megjelenítve, kiemelkedő figyelemmel vettek részt a produkcióban.” – mondta Szirtes Tamás.

Szemenyei János Dewey Finn szerepében / fotó: Madách Színház

Az előadásban Borbély Richárd, Serbán Attila, Szemenyei János, Krassy Renáta, Gallusz Nikolett, Mahó Andrea játsszák a főbb szerepeket a gyerekek mellett. Andrew Lloyd Webber Rocksuli című musicaljének bemutatóját követően szeptember 24-től a témához kapcsolódó Rockfesztivált rendez a színház.

A magyar rock történetét felidéző fesztivál számos különleges programot tartogat a rock szerelmeseinek: érdekes beszélgetéseket terveznek legendás előadókkal – Kóbor Jánostól a Tankcsapdán át Bródy Jánosig. A Nagyszínpadon fellépnek napjaink legsikeresebb zenekarai a Kiscsillagtól az Anna and the Barbies-ig.

A programot ITT találják.

Színház.org