Elindult a Madách Színház Rockfesztiválja

2018 október 02. kedd, 13:22

A Rock Járvány című nyitóesttel elindult a Madách Színház Rockfesztiválja. Az október 17-ig tartó fesztivál alatt a Tolnay Szalonban rocktörténeti kiállítás is várja a nézőket.

Szirtes Tamás igazgató elmondta, hogy tavaly rendeztek először tematikus fesztivált, akkor ugyanis úgy gondolták, a Szerelmes Shakespeare-rel igazán nagy témához nyúltak, a mű megnyitotta az Erzsébet kori színházat és több volt benne az adott előadásnál, így életre hívták a Shakespeare Fesztivált.

Rocktörténeti kiállítás

“Az elmúlt napokban Andrew Lloyd Webber Rocksuli című musicaljének premierjét tartottuk, mely szintén egy hatalmas témát tárt elénk. Szeretnénk a darab kapcsán a magyar rockzene előtt főhajtással adózni, ezért a Madách Rockfesztiválján a mai kísérleti zenekarok mellett a régi nagy előadók is fellépnek, beszélgetéseket hallhatnak majd velük, ismeretterjesztő előadásokkal is készülünk. Kicsit közelebb lépünk tehát a rockhoz, mely nem pusztán egy zenei irányzat, hanem mindig is több volt annál. És ebből a Madách Színház is részt vállal. A nagy gonddal összeállított, nívós de talán kevéssé ismert budapesti Rockmúzeum darabkáját, izgalmas, kultikus tárgyait hívtuk meg most a Tolnay Szalonba, hogy a következő hetekben a programok előtt kiállításon is ismerkedhessünk a magyar rocktörténettel.” – fogalmazott Szirtes Tamás.

Ilyen volt a Rock Járvány a Madáchban:

A kiállítás megnyitója után elindult a a Rockfesztivál a Rock Járvány című esttel, melyen Détár Enikő, Tóth Andi, Ekanem Bálint és Serbán Attila olyan klasszikus dalokkal lépett fel, mint a Kölyköd voltam, a Becsület, az Aluljárók fia, vagy a Mindenki valakié.

A Rockfesztivál második hetében az Idáig tudom a történetet színpadi változatát mutatják be a Kiscsillag zenéjével, melyben Parti Nóra, Hevér Gábor, és Szatory Dávid is közreműködik. Elindulnak az “Ez mind én vagyok” sorozat színpadi beszélgetései a Tankcsapda és Müller Péter Sziámi részvételével, a Madách Stúdió Színpadán pedig fellép a Sonya, valamint a Richie And The Mops – írja a Lángoló Gitárok ajánlójában.

A Rockfesztivál  további programjait ITT találják.

Színház.org