Rendhagyó musical a klimaxról – Így készül a Menopauza a Játékszínben

2018 október 03. szerda, 8:00

Október 12-én zenés bemutatóra készül a Játékszín. Hernádi Judit és Tallós Rita rendező a rendhagyó musicalről, a Menopauzáról mesélt az ATV Start Plusz című műsorában.

 

Vajon mi köz össze négy nőt: egy üzletasszonyt, a celebet, egy bio-vega korosodó hippit, és egy háziasszonyt? Nos, a klimax… A Játékszín Menopauza című darabjának bemutatója október 12-én lesz, a zenei vezető Gulyás Levente, a díszletet Kovács Yvette Alida, a jelmezeket Papp Janó tervezte.

Az készülő előadásról Tallós Rita rendező az ATV adásában kifejtette, hogy nőkről szól nőknek, és persze a társaiknak is, mert jó lenne ezt a tabutémát végre feloldani. „Nem egy kellemes dologról van szó, nem is szeretünk róla beszélni. Sokszor úgy érzem a férfiak ki is vannak rekesztve a hasonló témákból ezért örülnénk, ha ezúttal nem így történne és eljönnének ők is megnézni az előadást.” – mondta.

Tallós Rita azt is elárulta, hogy próba közben folyamatosan jöttek a gondolatok és a sztorik, nagyon jó együtt dolgozni Hernádi Judittal, Náray Erikával, Szulák Andreával és Tóth Enikővel.
„Az az igazság, hogy a próbák során kiderült, mi nagyon jól működünk együtt” – fogalmazott. Elhangzott az is, hogy a menopauzát túl kell élni, és azt pedig csak humorral lehet – tulajdonképpen ez a darab üzenete is.

Hernádi Judit, aki egy üzletasszonyt alakít, elmondta, nagyon érdekes már a mű megszületése is.
„Szerintem ez egy furcsa és érdekes előadás lesz, nem lehet besorolni sehova. Annak dacára, hogy 27 világsláger szerepel benne, mégsem egy klasszikus musical. Inkább revünek hívnám. Nagyon humoros és egyben szívhez szóló szövegek születtek a darabhoz” – árulta el. A 27 sláger magyar szövegét Bach Szilvia és Lombos Márton írták.

Hernádi Judit, Szulák Andrea, Náray Erika, Tóth Enikő / Játékszín: Menopauza / Fotó: Juhász G. Tamás

Menopauza, a világsiker

A bemutató óta világszerte közel 11 millió néző látta a darabot, több, mint 350 városban. 9 évig volt a Las Vegas-i Luxor Hotel & Casino rezidens előadása, s ezzel Las Vegas történetében a leghosszabban játszott produkció volt Jeanie Linders musicalje; 2016-ban elnyerték vele az Entertainers of the Year elismerést is.

A Menopauza bejárta többek közt Ausztrália, Kanada, Írország, Izrael, Olaszország, Malajzia, Mexikó, Új-Zéland, Anglia, Dél-Afrika és Dél-Korea színpadait. Hogy mennyire tarthat számot közérdeklődésre a téma, arra egyszerű adatok adnak választ: a világon naponta hatezer nő lép be a menopauza időszakába, ami csak az Egyesült Államokban hetvenmillió nőt érint.

Forrás: ATV, Színház.org, Játékszín