Andrew Lloyd Webber 70! – Koncerttel ünnepel a Madách Színház

2018 október 07. vasárnap, 9:27

Ünnepi koncerttel készül a Madách Színház Andrew Lloyd Webber 70. születésnapja alkalmából Szirtes Tamás rendezésében. Október 12-én a Papp László Budapest Sportarénában nagyszabású, látványos show-val ünneplik meg a zeneszerzőt.

A koncerten fellép Baranyai Annamária, Borbély Richárd, Ekanem Bálint Emota, Foki Veronika, Fonyó Barbara, Gallusz Nikolett, Kecskés Tímea, Koós Réka, Krassy Renáta, Ladinek Judit, Mahó Andrea, Malek Andrea, Miller Zoltán, Nagy Balázs, Polyák Lilla, Posta Victor, Puskás Péter, Sáfár Mónika, Sánta László, Sasvári Sándor, Serbán Attila, Solti Ádám, Száraz Janka, Tóth Attila.

Az előadást Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója rendezi, és a zeneszerző legnagyobb slágereit gyűjti egybe a majdnem 3 órás show-ban. Hallhatják majd Az Operaház Fantomja, Evita, Jézus Krisztus Szupersztár, József És A Színes Szélesvásznú Álomkabát, Love Never Dies, Macskák, Rocksuli, Song And Dance , Starlight Express , Sunset Boulevard, Szerelem Arcai, Whistle Down The Wind dallamait.

A koncert koreográfusa Tihanyi Ákos, jelmeztervezője Kovács Yvette Alida. A látványt Madarász “Madár” Jánosnak köszönhetjük, a videó-animációt Vízvárdi András jegyzi, a rendező Szirtes Tamás.

Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház kapcsolata 35 évvel ezelőtt, a Macskák bemutatójával kezdődött, és az azóta is sikerrel futó musical alapozta meg a több évtizedes szoros együttműködést. A zeneszerző musicaljei az évtizedek alatt százezreket vonzottak a magyar színházakba.

Legtöbb művét a Madách Színház vitte színre, és itt látható Andrew Lloyd Webber két legendás darabja: a Macskák, amely márciusban a 35. születésnapját ünnepelte, illetve Az Operaház Fantomja, amely idén május 30-án érkezett a 800. előadáshoz, és egyben a magyarországi bemutató 15. évfordulójához.

Webber Magyarországon / Bolba Lajos, Seregi László, Sarah Brightman, Andrew Lloyd Webber, Cameron Mackintosh, Szirtes Tamás

Szirtes Tamás és Andrew Lloyd Webber kölcsönös szakmai tisztelete és bizalma ma már barátságnak mondható. Ennek köszönhető, hogy az új musicalek non-replica jogát elsőként a Madách Színház kapja meg, így volt ez a Macskák és Az Operaház Fantomja esetében.

A szakmai elismerés legújabb bizonyítéka, hogy a Madách Színház és Szirtes Tamás kapta meg először a kontinensen a Rocksuli (School of Rock) bemutatási jogát. A musicalt szeptemberben mutatták be a teátrumban és jelenleg is zajlik a premierhez kacsolódó Madách Rockfesztivál.

Szeptember 20-án pedig megjelent a 21. Század Kiadó gondozásában a világhírű zeneszerző műve, a Maszk nélkül. A Webber hetvenedik születésnapjára készült kötet felfedi a legendák mögött lapuló, kivételes személyiség igazi arcát.