Ansel Elgort alakítja a West Side Story egyik főszerepét Steven Spielberg rendezésében

2018 október 07. vasárnap, 17:26

Az Oscar-díjas Steven Spielberg rendezi a kultikus West Side Story feldolgozását, melynek főszerepeire pár hónapja castingot is tartottak a tengerentúlon. A héten kiderült, hogy Ansel Elgortot már biztosan láthatjuk a filmben. A tervek szerint 2019 nyarán kezdődik a forgatás, a hivatalos premierről és a további szereplőkről azonban még nem érkezett hír.

A West Side Story – minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje – 1962-ben, a 34. Oscar-gálán taszította le a korábbi első helyezettet, a Gigit trónjáról 10 trófeával. Arthur Laurents, Stephen Sondheim és Leonard Bernstein West Side Story-ját a Broadwayn 1957-ben mutatták be Jerome Robbins koreográfiájával. A szerzőket Shakespeare Rómeó és Júlia című műve inspirálta. A West Side Story filmadaptációját Robert Wise és Jerome Robbins jegyezte, a legendás produkcióban Tony szerepét Larry Kert játszotta.

A történet szerint New York West Side negyedének utcáin vívja harcát a helybéli fehér fiúkból és a Puerto Ricó-i bevándorlókból álló két banda. Az egyik táncos szórakozóhelyen találkozik egymással Tony, a Jets vezetője és a konkurens bandához tartozó csinos félvér lány, Maria. A két fiatal első pillantásra egymásba szeret. Felcsillan a remény, hogy szerelmük talán véget vet a régóta tartó gyűlölködésnek. Az összeütközés azonban elkerülhetetlen…

Ansel Elgort

Steven Spielberg remake-jének a forgatókönyvét Tony Kushner írja, akivel anno a München c. alkotásban is együtt dolgozott a rendező. 2019-ben kezdik forgatni a musicalt Ansel Elgorttal a főszerepben. A fiatal színészt castingon választották ki és ő az első, akinek a nevét nyilvánosságra hozták a szereposztással kapcsolatban. Elgort a Csillagainkban a hiba című romantikus drámában bukkant fel, és azóta is fontos szerepeket kap.

Színház.org