Sosem látott premier érkezik a Dóm térre – Somogyi Szilárd rendezi a Titanic musicalt

2018 október 08. hétfő, 15:13

A szerzők kivételes engedélyével egy olyan előadás jöhet létre a Szegedi Szabadtérin, amelyet még sehol nem láthattak a világon. Az ötszörös Tony-díjas Titanicot Somogyi Szilárd rendezi, Maury Yeston zenéjét Balassa Krisztián karmester fogja dirigálni. A Budapesti Operettszínház rendezőjének nevéhez olyan nagy sikerű előadások kapcsolódnak, mint az Elfújta a szél, az Abigél vagy társrendezőként az Ének az esőben.

Fotó: Dusha Béla

Somogyi Szilárd és a jelenleg elsősorban Németországban dolgozó Balassa Krisztián karmester a héten tartotta a szereplőválogatás első körét Budapesten. A legjobbak már készülhetnek a decemberre tervezett második fordulóra: ezután fog kiderülni, hogy kik énekelhetik elsőként Magyarországon a Broadwayt is meghódító dalokat.

A Titanic történetét számos feldolgozásban láthatta a közönség, többek közt a kultikus filmben és a musicalben is történelmileg hiteles karakterek sorsa bontakozik ki majd a csillagtetős színpadon.

fotó: Dusha Béla

“A Titanic, az álomhajó története megmutatja, milyen szélsőségekre képes az ember, amikor a legnagyobb álmait próbálja elérni, vagy mikor vészhelyzetbe kerül. Hiába telt el több mint 100 év a hajó útja óta, felfedezhetők furcsa párhuzamok a mai világgal” – mondta el a rendező.

A Titanic hazai ősbemutatóján a Szegedi Szabadtérin hat estén, 2019. augusztus 9-én, 10-én, 11-én, valamint 16-án, 17-én és 18-án indulhat el a közönség az álomhajó utasaival.

Forrás: Szegedi Szabadtéri