Musical egy tiszta lélekről – Légy jó mindhalálig a Kassai Thália Színházban

2018 október 13. szombat, 17:28

Kocsák Tibor fülbemászó dalai és Miklós Tibor dalszövegei segítségével ismét megelevenedik a közismert történet. A Légy jó mindhalálig című musicalt október 18-án mutatják be a Kassai Thália Színházban. Az előadásban kiderült, mi történik egy nyíltszívű becsületes fiúval, aki belekóstol az élet kis és nagy hazugságaiba, aki nem tudja elviselni az igazságtalanságot és naivan hisz a becsület erejében.

Árulásról, képmutatásról, gyengeségről és lelki erőről, az emberi kapcsolatok törékenységéről és az ember gyarlóságáról szól megint a példázat – hol meghatóan, hol iróniával, hol kritikusan, hol megértőn, hol viccesen, hol megrendítőn, hol énekelve, hol táncolva, hol esendően, hol bölcsen, de mindig a nézővel játékosan összekacsintva. – írja a teátrum ajánlójában.

Nyilas Misit Képes Lóránt és Antal Márk alakítják, az igazgató szerepében Dudás Péter látható, Valkay földrajztanárt Nádasdi Péter kelti életre. A koreográfiát Gyenes Ildikó jegyzi, az előadást Dudás Péter rendezi. A musicalben olyan, ma már híres dalokat hallhatnak, mint a Pogi, A Tízperc, A szívek melegében és Az élet szép.

Móricz Zsigmond örök érvényű történetéből számos feldolgozás készült már, de az egyik legsikeresebb a legendás szerzőpáros Kocsák Tibor és Miklós Tibor zenés darabja.