A Monte Cristo grófja a BOK Csarnokban is látható lesz

2018 október 29. hétfő, 15:37

Dumas klasszikus műve musicalként kel életre november 11-én Budapesten a BOK Csarnokban, decemberben pedig Pécsett és Veszprémben mutatják be a produkciót.

Szomor György színművész, énekes, az előadás rendezője az M1-en elmondta: “igazi drámáról van szó, amelyet nem volt könnyű színpadra alkalmazni. A háromkötetes mű musicalváltozatát szerzőtársával, Pozsgai Zsolttal készítették el, a történetet két felvonásban adják elő.”

Az előadás olyan kérdéseket vet fel, minthogy lehet-e büntetlenül kárt okozni másnak, elfedheti-e az idő homálya a múltban elkövetett bűneinket, van-e értelme bosszúnak.

Szomor György, aki az előadás zenéjét szerezte, dalszövegeit írta és a főszerepet alakítja, elárulta, hogy a 130. előadást fogják játszani a musicalből.

“A produkció népszerűsége annak is köszönhető, hogy a néző úgy érzi, hogy ami a szeme előtt zajlik, az vele is megtörténhetett volna” – tette hozzá.

A darab női főszerepét Gubik Petra alakítja, aki a műsorban arról beszélt, hogy a történet mozgatórugója a szerelem. Mint kiemelte, a közönséget a történet és a zene is magával ragadja, amelyben a lírai részek mellett a humor is helyet kap.

A Békéscsabai Jókai Színház 2011-ben mutatta be a Monte Cristo grófja című musicalt. Az előadás díszletét Fekete Péter, a jelmezeket Papp Janó tervezte, a produkció koreográfusa Fejes Kitty.

Forrás: MTI, Színház.org