Az év előadása lett Kero rendezése Szentpéterváron

2018 november 06. kedd, 22:03

Minden évben több mint kétszáz színház előadása verseng Szentpéterváron az Arany Szufita díjért. Idén zenés kategóriában az év előadása lett a Kerényi Miklós Gábor által rendezett Monte Cristo grófja.

Frank Wildhorn musicaljét Kero 2017 őszén rendezte a Szentpétervári Zenés Komédia Színházban, azóta fut sikerrel az előadás.

A most elnyert díj mellett a darabot a legnagyobb oroszországi elismerésre, az Arany Maszk Díjra is jelölték, méghozzá több kategóriában: a legjobb előadás, a legjobb rendezés (KERO) és a legjobb világítás (Somfai Péter) valamint a legjobb női és férfi főszereplők (Agata Vavilova, Rosztyik Kolpakov, Elena Gazaeva). Az Arany Maszk Díj gálája Moszkvában lesz áprilisban a Bolsoj Színházban.

„Nagy öröm nekem ez az elismerés, kicsit enyhíti annak fájdalmát, ami az elmúlt egy évben történt velem. Szívesen rendezek Szentpéterváron, az ottani kulturális pezsgés mindig feltölt és már megtanultam annyira oroszul, hogy közvetlenül tudom instruálni a színészeket. Ez a díj nemcsak az én sikerem, hanem az egész társulaté, amely kiváló művészekből áll, és akiknek a többségével régóta együtt dolgozunk.” – mondta el Kerényi Miklós Gábor.

Kero több mint tíz éve rendez Oroszországban. Mindig fontosnak tartotta az Operettszínház és a Szentpéterváriak együttműködését, a sok csere produkciót, a jó kapcsolatot. Három éve a Jekyll és Hyde-al aratott elsöprő sikert, most októberben pedig Cole Porter: Kánkán című musicaljét mutatták be rendezésében nagy ováció mellett a Zenés Komédia Színházban.

Forrás: Emerald Public Relations