Készül Az oroszlánkirály új feldolgozása

2018 november 28. szerda, 14:21

A film első trailere máris rekordot döntött: minden idők második legnézettebb előzetese lett, 24 óra alatt 238 millióan tekintették meg.

Az oroszlánkirály 2019 nyarán érkezik majd a mozikba és bár sokan ellenezték, hogy a ma már kultikus rajzfilmből CGI-animációval készül remake, az előzetest látva fantasztikus produkcióra számíthatunk.

Az új verzióban James Earl Jones, Donald Glover, Seth Rogen, Keegan-Michael Key és Beyoncé kölcsönzik a karakterek hangját.

Az 1994-ben bemutatott eredeti rajzfilm a 3. legnagyobb bevételt hozó animációs film lett (az első a kézzel rajzolt rajzfilmek kategóriájában) mind az Egyesült Államokban, mind világviszonylatban. Főszereplője egy fiatal oroszlán, Szimba, aki az afrikai szavannákon megtanulja, hol a helye az „élet körforgásában”, mialatt számos akadállyal megküzd, hogy ő lehessen a törvényes király.

A mű dalait Elton John szerezte, a szövegeket Tim Rice írta, a filmzene pedig Hans Zimmer munkája, amiért Oscar-díjat vehetett át.

Fotó: Variety

Az Oroszlánkirály című rajzfilm nagysikerű bemutatója után pár évvel színpadon is életre kelt a csodálatos történet, a Broadwayn minden idők legsikeresebb színházi előadása lett az adaptáció a több mint 6,2 milliárd dolláros – vagyis 1506 milliárd forintos – bevételével, és jelenleg is repertoáron szerepel a Minskoff Theatre-ben.

A Disney a Dumbó, az Aladdin és a Mulan “élőszereplős” feldolgozását is bemutatja, a siker pedig előre borítékolható mindegyik film esetében.

Színház.org