A Valahol Európában alkotóival és szereplőivel találkozhatnak Szegeden

2018 december 07. péntek, 15:55

December 21-én a Szegedi Nemzeti Színházban mutatják be az egyik legnépszerűbb hazai musicalt, a Valahol Európábant Szőcs Artur rendezésében. December 12-én pedig a musical szereplővel és alkotóival is találkozhatnak a Somogyi-könyvtárban.

A közönségtalálkozón részt vesz Szőcs Artur rendező, Bodor Johanna koreográfus, Rusznák András “Hosszú”, Ágoston Katalin “Suhanc” és Pálfi Zoltán “Simon Péter”. Időpont: 2018. december 12. (szerda) 16.30 óra. Helyszín: Somogyi-könyvtár (Dóm tér 1-4.) 1. emeleti folyóirat-olvasóterem.

Valahol Európában, egy legendás musical:

„Milliónyi éhes gyerek bitangol Európa szerte. Nincs mit enniük, nincs hol aludniuk. Nem tudnak írni, olvasni, nem tudják mi a zene, mi a szeretet. (…) Az otthonukat szétverte a háború.” A második világháború végén játszódó történet hősei a fedél nélkül maradt gyerekek, akik bandába verődve igyekeznek túlélni a háború borzalmait. Egy idős zenész, Simon Péter fogadja be őket, az ő romos kastélyában lelnek menedéket. A világhírű filmből készült musical dalai – Nem szabd félni, Valahol Európában, A zene az kell – igazi slágerekké váltak.

A nagyszabású produkcióban a színház művészei mellett 46 gyerek vesz részt.

Próbafotó: Kelemen József

Az előadásban mások mellett Pálfi Zoltán, Rácz Tibor, Medveczky Balázs, Rusznák András m.v., Ágoston Katalin, Csorba Kata, Rétfalvi Tamás, Varga – Huszti Máté e.h., Ferencz Nándor, Károlyi Krisztián e. h. is szerepel.