Az Isten pénze című musicalt mutatják be az Arénában

2018 december 16. vasárnap, 11:39

Az Isten pénze című musicalt mutatják be december 22-én a Papp László Sportarénában több mint tízezer, a nevelőszülői hálózatban és nagycsaládokban felnövő gyermek és családja szórakoztatásáról gondoskodva.

Kovács Zoltán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy az előadást a több mint tízéves múltra visszatekintő Magyarország karácsonya rendezvény keretében szervezik meg. Az idén 12 ezer nézőt várnak a Papp László Sportarénába. Az eseménnyel szeretnének rávilágítani arra a felelősségre, amelyet az államnak a gyermekekért és a gyermeket nevelőkért vállalnia kell.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta: a nevelőszülői hivatás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, a hivatás lényegét szeretnék megismertetni a társadalommal. A december 22-ei eseményt figyelemfelhívásként és köszönetképpen szervezik meg.

Tolcsvay László zeneszerző azt is elmondta: Charles Dickens Karácsonyi ének című meséjéből 23 éve írták a darabot, amely azóta ezer előadáson túl van, szerte Európában játszották. A mű színpadi adaptációját Müller Péter készítette, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi írta. A művet a Budapesti Operettszínház produkciójában láthatja a közönség.

A színházi előadásra a nevelőszülői hálózatban gondozott gyermekek és családtagjaik mellett az örökbefogadásokat támogató állami és civil szervezetek tagjait, a fogyatékossággal élő gyermekek gondozását segítő szervezetek képviselőit is várják.
A musicalt a Budapesti Operettszínház művészei az Operettissima Nonprofit Kft. szervezésében játsszák, Szabó Mónika vezényletében december 22-én délután 14 órakor láthatja a közönség.

Németh Attila

Scrooge szerepében Földes Tamás, Marley-ként Németh Attila látható, mellettük többek között Kalocsai Zsuzsa, Kocsis Dénes, Simon Panna és Gömöri András Máté játszik az előadásban, amelyben fellép a zeneszerző Tolcsvay László is. A produkció díszletét Szlávik István, jelmezeit Gyarmathy Ágnes tervezte, koreográfusa Barta Viktória, rendezője Somogyi Szilárd.

A darab hőse az öreg Scrooge, önző, kapzsi megkeseredett ember. Egy karácsonykor történt csodálatos esemény – melynek során átéli ifjúkora elmulasztott boldogságát és jövőjének rémképét – megváltoztatja Scrooge-ot, és kibukkan belőle a lelke mélyén őrzött szeretet.
Látványos, érzelmes, humorral átszőtt játék, korhatár nélkül mindenki gyönyörűségére szolgál.

Forrás: MTI, Színház.org