Kaposváron a Chicago – Mikecz Estillával és Zsíros Lindával érkezik Bozsik Yvette rendezése

2018 december 21. péntek, 8:27

Bozsik Yvette rendezésében és koreográfiájával december 21-től láthatják a Chicagót a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

Chicago / fotó: Csiky Gergely Színház

Fred Ebb, Bob Fosse és John Kander musicaljében Velma Kellyt Zsíros Linda kelti életre, Roxie Hartot Mikecz Estilla alakítja.

Az előadásban mások mellett Hüse Csabát, Kéri Kittyt, Sarkadi Kiss Jánost, Nyári Szilviát, Vati Tamást, Krausz Gergőt és Benedek Dánielt is láthatják.

A jelmeztervező Berzsenyi Kriszti, a díszletet Vati Tamásnak köszönhetjük. A fordítás Baráthy György munkája.

Chicago / fotó: Csiky Gergely Színház

Kéri Kitty, aki Morton Mamát játssza a legendás musicalben, a Veszprém Megyei Hírportálnak azt mesélte: “Ha elvállalok egy szerepet, akkor azt azért vállalom, mert szeretném eljátszani, vagy azzal a partnerrel szeretnék együtt játszani, vagy azzal a rendezővel szeretnék együtt dolgozni.  Ilyen a Chicago is, a Csiky Gergely Színházban.”

Chicago / fotó: Csiky Gergely Színház

 Elegendő-e a médiafogyasztók szimpátiája? – ajánló egy kultikus darab elé:

Roxie Hart, kétes hírű lebujok táncosnője arról álmodik, hogy egy napon ő is Velma Kelly, a népszerű revüsztár nyomába érhet. Ez viszonylag hamar sikerül is neki, de nem úgy, ahogy eredetileg képzelte. Emberölés miatt börtönbe kerülnek mindketten. Velma kettős gyilkosságának hírét felkapja a sajtó – mindaddig, amíg Roxie sztorija érdekesebbé nem válik az olvasók számára. Megúszni a halálbüntetést csak egy módon tudják: a ravasz sztárügyvéd, Billy Flynn segítségét kérik, hogy mossa őket tisztára a média segítségével. De vajon elegendő-e a médiafogyasztók szimpátiája ahhoz, hogy kimondják rájuk a felmentő ítéletet?

Forrás: Csiky Gergely Színház