A Diótörő musical feldolgozását mutatják be a BOK Csarnokban

2018 december 25. kedd, 12:52

Diótörő és Egérkirály címmel családi musical formában láthatja a közönség a jól ismert történetet december 28-án két alkalommal a BOK Csarnokban Szomor György rendezésében.

Ebben az újszerű feldolgozásban a történet egy kicsit más koncepció alapján épül fel, a karakterek sem feltétlenül jók vagy rosszak, inkább kevésbé, vagy jobban szerethetők – mondta el a Diótörőt megformáló Vastag Tamás.

Az E. T. A. Hoffmann meséje nyomán készült musical Szomor György rendezésében látható, a főbb szerepekben a rendező és Vastag Tamás mellett, Gubik Petra, Békefi Viktória, Gerner Csaba, Fehér Tímea és Tatár Bianka lép a közönség elé. A mű szövegkönyvét Szurdi Miklós, a dalszövegeket Valla Attila írta, a zenét Szomor György szerezte.

Vastag Tamás elmondta, a szerepre való felkészülés fontos része volt, hogy azt az átalakulási folyamatot hitelesen tudja bemutatni, ahogy a főhős bábuvá változik. Az énekes-színész azt is kifejtette, hogy az előadásban nagy szerepet kap a látvány, amelyet LED-falakkal tesznek még különlegesebbé. Az ezeken megjelenő képek szerves részét alkotják a színpadi produkciónak.

A darabot a Békéscsabai Jókai Színházban november végén mutatták be. Az előadás koreográfusa Hajdu Anita, a díszletet Egyed Zoltán, a jelmezt Papp Jankó tervezte. A produkció zenei vezetője Gulyás Levente.

Ajánló a mesemusical elé:

Karácsony éjjelén sok varázslat történhet, így hát az sem meglepő, hogy a játékok életre kelnek, s a fából faragott Diótörő vezérletével harcba indulnak az őket megtámadó gonosz Egérkirály és félelmetes egérserege ellen – akik már elveszítették az emberek szeretetét. Diótörő az elvarázsolt Mantonate hercegnő megmentésekor változott át diót törő fabábbá. Így került, Marika legnagyobb meglepetésére, játékként a karácsonyi ajándékok közé. Marika szeretete, hűsége és kitartása végül ismét valóságos emberré változtatja őt, megmutatva, hogy a szeretet a legfontosabb és legkülönösebb dolog a világon, amiért minden eszközzel meg kell küzdenünk!

De valóban minden eszközzel? A dagadt Egérkirály és gonosz anyja, valamint Pirella, a vad denevérlány szerint: igen! Meg is tesznek mindent a szeretetért, de nem mindig a leghelyesebb módját választják a küzdelemnek. Marika viszont egyszerűen csak szerelmes lesz Diótörőbe, ezáltal átváltoztatja és visszaváltoztatja, megmenti – és megmenekül általa. Pedig nem varázsló, csak egy kislány. Egy kislány, aki álmodik. Aki még mer álmodni!

Forrás: MTI, Színház.org