Újabb városokban a Masha és a Medve mesemusical

2018 december 26. szerda, 21:59

A nagy érdeklősre való tekintettel újabb időpontokban és helyszíneken találkozhatnak a mesével. Február 10-én a zalaegerszegi Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban, február 23-án a soproni Novomatic Arénában is bemutatkozik a Masha és a Medve mesemusical.

Egy hazai produkciós iroda kapta meg a Masha és a Medve rajzfilmsorozat színházi adaptációjának jogait Európa 11 országában. Ezúttal nem egy arénás előadásban találkozhatunk a mesehősökkel, hanem színházi mesemusicalként kerül repertoárra.

Idén decemberben már hazai produkcióként került a színpadra a világ egyik legismertebb meséje, a 3-8 éves gyerekek aktuális kedvence, a Masha és a Medve. A gyermekek millióit lenyűgöző mesefigura óriási rekordot ért el: A Masha és a kása című részt például több mint 3 milliárdan látták már a legnagyobb videómegosztón.

“Idén decemberben indult a turné. A budapesti bemutatót december 28-án, a MOM Kultban tartjuk. Ezt követően 2019-es szezonban több alkalommal is színpadra kerül a darab, amit 100%-ban hazai színházi szakemberek és előadók hívnak életre.” – árulta el László Sándor, a Pannon Produkció vezetője.

A pécsi Kodály Központ és a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központ is beléptek a vidéki városok sorába, akár csak a zalaegerszegi Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok és a soproni Novomatic Aréna, emellett Győrben, Debrecenben és Budapesten többször is színre kerül a musical.

A történetről:

Masha és barátai a karácsonyi készülődés közben arra eszmélnek, hogy a karácsonyfa az összes dísszel, dekorációval, ajándékokkal együtt titokzatosan eltűnik. Nem biztos, hogy a dolog mögött nem varázslat áll… Masha, mint fődetektív nekiáll, hogy kibogozza a szálakat és kitalálja a gonosz varázslat eredetét. Előretekintve annyit elmondhatunk, hogy kiderülhet, hogy legfélelmetesebb varázsló is megváltozhat, ha kedvességgel és megértéssel viszonyulunk hozzá.

Az előadásban mások mellett Hermann Lillát, Kovács Lottit, Zab Johannát, Benkő Dávidot, Horváth Zoltánt láthatják.

A rendező-koreográfus Szakál Attila, a zenei vezető Fehér Adrienn.