Különös szilveszter vár a Szegedi Nemzeti Színházban

2018 december 30. vasárnap, 21:30

Horgas Ádám írja és rendezi a szegedi teátrum szilveszteri műsorát. Ígérete szerint a nézők egy új bemutatót láthatnak az év utolsó napján, mely egyedülálló a maga nemében, elvégre csak december 31-én, csak két időpontban kerül műsorra.

A Délmagyar.hu cikkéből:

“Amikor elkezdtük tervezni az évadot, rögtön „lestoppoltam” magamnak a szilveszteri műsort, hogy az az eddigieknél kicsit több legyen” – mesélte Horgas Ádám a lapnak. “Különleges alkalom ez, klasszikus elvárásokkal, én ezek köré írtam egy darabot.”

Lényegében a nézők egy új bemutatót kapnak az év utolsó napján. Tehát egyedülálló a maga nemében, elvégre csak december 31-én, csak két időpontban láthatják az érdeklődők.
“Egy kis ajándék ez a nézőinknek. Izgalmas produkciónak ígérkezik, érdemes lecsapni a jegyekre” – tette hozzá az író-rendező, és hozzáfűzte: “Újévkor mindig visszatekintünk az évre, hogy hogyan is sikerült. Szilveszterkor az emberek kitűzik új céljaikat, álmaikat. A darab a vígjáték eszközeivel szembesíti ezeket az álmokat a valósággal. Elvégre az, hogy hogyan is sikerülnek a tervek a valóságban, az számtalan komikus szituációnak enged teret.”

Fotó: facebook.com/adamhorgasofficial

Horgas Ádám elárulta, a valóság és az álmok ütköztetése a darab fő vonulata. A gála célja az is, hogy még több fiatalt vonzzanak be a teátrumba. Az új meglepetésdarab mind zeneileg, mind hangvételében szórakoztató lesz. A közönség régi kedvenceit is láthatja, így Vajda Júliát, Laczák Boglárkát, Andrejcsik Istvánt, Szélpál Szilvesztert, Szilágyi Annamáriát, Ágoston Katalint, Gömöri Krisztiánt és Rétfalvi Tamást.

Ajánló a szilveszteri gála elé:

“Önnek is vannak szilveszteri fogadalmai? És megvalósulnak? A Szegedi Nemzeti Színház társulata egy őrült gálaműsorban mutatja be az álmok, a vágyak és a valóság találkozását. A produkciót a fergeteges Szentivánéji álom alkotója, Horgas Ádám írja és rendezi. Együtt a színpadon színészek, énekesek, tánckar, … A csapat ígérete szerint: megvalósítják az álmokat.”

Forrás: Délmagyar.hu, Szegedi Nemzeti Színház