Majdnem híres – Musical készül Cameron Crowe kultikus filmjéből

2019 január 02. szerda, 15:45

A Kate Hudson, Frances McDormand, Philip Seymour Hoffman és Billy Crudup főszereplésével készült Majdnem híres című Oscar-díjas filmből készül zenés színpadi adaptáció 2019-ben.

Cameron Crowe évek óta tervezi, hogy színpadra alkalmazza a 2000-ben megjelent nagysikerű filmjét és a napokban kiderült, végre megvan a stáb is a Broadway-produkcióhoz. A show-t Jeremy Herrin rendezi, a zenét pedig az American Idiot című musicalt is jegyző Tom Kitt szerzi. Arról viszont még nincs információ, hogy mikor mutatják be a darabot, de hamarosan castingot tartanak a főszerepekre.

Cameron Crowe, a film rendezője a saját élettörténetét vitte annak idején filmvászonra, mivel 1976-ban, 16 éves korában valójában ő is a Rolling Stone társszerzője volt. Crowe ügyesen kikerüli a szentimentális visszaemlékezésnek még a látszatát is, távolságtartó a személyes sztorit illetően, és inkább a kor hangulatának felidézésére, illetve a zenékre koncentrál.

A történetben a tizenöt éves, rockrajongó William egy kis helyi zenei újságba írogat a hetvenes évek elején. Egy nap telefonon keresik a neves Rolling Stone magazintól, és megbízzák, hogy írjon beszámolót a Stillwater együttes koncertturnéjáról. William kapva kap az alkalmon, és fejest ugrik a nagybetűs életbe: a zene, a szex és a drog világába. Csak az utazás, a koncertek és a lányok érdeklik, ill. leginkább a szólógitáros barátnője. A turné végén persze kiderül, hogy egy kiskamaszt bíztak meg a feladattal, de a cikke megjelenik.

Forrás: Színház.org, Rolling Stone, port.hu