“Igazi ősbemutató lesz” – Már próbálják a Hamupipőke mesemusicalt a Móricz Zsigmond Színházban

2019 január 16. szerda, 12:10

Nyíregyházán megtartották az előadás olvasópróbáját. A címszerepet Munkácsi Anita alakítja, a vadonatúj, zenés Hamupipőke rendezője a színház visszatérő vendége, Halasi Dániel.

Egy fiatal lány igazi mozaikcsaládban él – édesanyja meghalt, az apja valójában nem az apja, bár talán mégis az; a testvérei nem a testvérei, bár annak mondják őket; hivatalosan még ő maga sem létezik, mert szerető rokonai törölték a családi névjegyzékből. Egy nap azonban minden megváltozhat: az új, fiatal király házasodni készül, és inkognitóban szeretné kiválasztani a megfelelő lányt, hogy az ne a rangját, hanem valódi önmagát szeresse.

Az igazi keresése közben elvetődik ehhez a furcsa családhoz is… Itt kezdődik Hamupipőke története, amelyet ezúttal egy kicsit másképp fognak elmesélni, bár a népszerű kellékek most sem hiányozhatnak: a lencseválogatás, a csodás segítők, és természetesen az üvegcipő.

Olvasópróba / fotó: Móricz Zsigmond Színház

A Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán megelevenedő történet igazi ősbemutató lesz, és abban is kuriózumot jelent majd a Hamupipőke-feldolgozások sorában, hogy először vegyíti – önálló darabként – Romhányi József virtuóz adaptációját Rossini azonos című vígoperájával.

Az így születő előadás több generáció számára is átélhetővé teszi a jól ismert mesét, melynek talán legfontosabb üzenete, hogy minden körülmények között higgyünk az álmainkban, és hogy valójában akkor sem vagyunk egyedül, amikor a legmélyebbnek érezzük magányunkat és kétségbeesésünket.

Olvasópróba / fotó: Móricz Zsigmond Színház

A címszerepben Munkácsi Anitát láthatják, de színpadra lép Urmai Gábor, Széles Zita, Horváth Réka, Martinkovics Máté, Tóth Károly és Horváth Sebestyén Sándor is.

A koreográfiát Szakály Viktória jegyzi, a díszlet- és jelmeztervező Mátravölgyi Ákos.

Forrás: Móricz Zsigmond Színház