Idén is a Kongresszusi Központba költözik a Macskák musical

2019 január 18. péntek, 10:05

A tavaly 35 éves jubileumát ünneplő musical 12 előadása ebben az évadban is a Budapest Kongresszusi Központban lesz látható. A Madách Színház produkcióját január 22-30. között láthatják a rendhagyó helyszínen.

36 évvel ezelőtt, Seregi László koreográfiájával mutatták be a hazai színjátszás legsikeresebb produkcióját, Webber Macskák című musicaljét Szirtes Tamás rendezésében a Madách Színházban.

A Macskák jubileumi előadását tavaly a Kongresszusi Központban tartották, ahol Szirtes Tamás a Madách Színház igazgatója emlékeztetett arra, hogy a musical a premierje óta szinte minden hazai színházi rekordot megdöntött, és világviszonylatban is jó helyen állnak.

A fotó a Macskák 35 éves jubileumán készült

A Broadway, a West End és a Madách Színház történelmének egyik legjelentősebb produkciója hét Tony-díjat nyert, és több mint 250 országban játszották eddig. New York-ban az 1982-es bemutató után 2000-ben vették le műsorról, addigra több rekordot is megdöntve 7485 alkalommal táncolták el a Karminca-bált. A musical T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusa alapján készült.

“Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék – nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott – macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.” – erről szól a mű, melyet idén ismét a Kongresszusi Központban tekinthet meg a közönség.

A fotó a Macskák 35 éves jubileumán készült

A Macskák a Madách Színházba a tengerentúli premier után és közvetlenül a londoni ősbemutató után pár hónappal érkezett meg Budapestre.

Forrás: Színház.org, Madách Színház