Titanic – Veréb Tamás, Détár Enikő és Szabó P. Szilveszter is szerepel a Szegedi Szabadtéri musicaljében

2019 február 01. péntek, 12:00

Veréb Tamás, Détár Enikő és Szabó P. Szilveszter is megkapta már a beszállókártyáját a Titanicra, de az álmok hajóján utazik még Szolnoki Tibor, Földes Tamás, Vágó Zsuzsi és Kerényi Miklós Máté is. Február 1-től már Valentin-napi bérletek is válthatók a Szegedi Szabadtéri legromantikusabb musicaljére.

A nyár musicalpremierje, a Titanic szereposztását már nagyon várták a nézők. Somogyi Szilárd rendező és Balassa Krisztián karmester a szereplőválogatáson nem könnyű feladattal szembesült, de végül megszületett a döntés, hogy ki kapja meg a beszállókártyáját az augusztus 9-én induló Titanicra.

Visszatér a musicalszínpadra Veréb Tamás: A Notre Dame-i toronyőr után most egy újabb szerelmes hős szerepében zárhatják őt szívükbe a nézők. Jim Farellt, a Titanic szép reményű utasát játssza, akinek sorsa összefonódik egy talpraesett, szebb életre vágyó ír lánnyal. Szerelmét, Kate McGowant Vágó Zsuzsi alakítja majd – a Budapesti Operettszínház színésznőjét számos musical főszerepében ismerhette meg a Dóm téri közönség is.

A Titanic mindenkire kíváncsi, csípős humorú hölgyét, Alice-t Détár Enikő kelti életre: a színésznőt a Madách Színház musicaljeiben láthatták már a Szabadtérin. A legendás hajó lelkiismeretes tervezőjének megformálására Szabó P. Szilvesztert kérték fel az alkotók. A Titanic tulajdonosát Szolnoki Tibor fogja alakítani. A tervezőt és a tulajdonost a Titanicon kívül semmi más nem köti össze – de az végzetesen.

Az „úszó város”-nak is nevezett Titanic személyzetéhez tartozik Barrett, a jobb életre vágyó, keményen dolgozó fűtő: őt Sándor Péter játssza. A hajón uralkodó jó hangulatot garantálja Etches, akit Kerényi Miklós Máté kelt életre a Dóm téri színpadon. Az egyfelé utazó sok emberi sors között egy megható történet a Strauss-házaspáré: Frankó Tünde és Földes Tamás alakítja a szeretetre és tiszteletre méltó karaktereket.

Valentin-napi bérlet vár

A nyár legromantikusabb musicaljét ajándékba is adhatják annak, aki Önöknek a legkedvesebb: egy Valentin-napi bérletben akár három szerelmes történet is elfér, az Aida, a Szerelmes Shakespeare és a Titanic musical. Február 1-től már kaphatók a Szabadtéri Valentin-napi bérletei a fesztivál jegyirodájában, valamint online is. Valentin-napra pedig meglepetéssel is készülnek a REÖK előtt azoknak, akik különleges módon vallanának szerelmet – idén is vállalja a Szabadtéri a szívből jövő üzenetek postásának megtisztelő szerepét.