A Twist Olivert állítja színpadra a Bartók Kamaraszínház

2019 február 02. szombat, 10:04

A zenés családi előadást pénteken mutatták be Dunaújvárosban.

Csadi Zoltán rendező az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, hogy az ő musicalfeldolgozásuk más, mint a Broadway-változat, a történet sokkal inkább Twist Olivér kiszolgáltatottságáról, harcáról, a küzdelemről szól. Beszélt arról is, hogy a Bartók Kamaraszínház az előző évadokban elindított családi előadások sorozatát tovább folytatva dunaújvárosi és a környéken élő gyerekek főszereplésével mutatja be Twist Olivér történetét. A zenés játékban negyven szereplő látható a színpadon. Különleges táncok, új zenék, gazdag látványvilág várja a nézőket – fűzte hozzá a rendező.

A szövegkönyvet Csadi Zoltán írta Charles Dickens regénye nyomán, Bálint György 1934-ben A Twist-gyerek kalandjai címen megjelent fordítását felhasználva. A musical zenéjét Dobri Dániel, Farkas Bence és Sulyok Bence szerezte. A dalszövegeket Galambos Attila írta. Az előadásban Mudi Bese Botondot, Jegercsik Csabát, Szücs Bátort, Ágoston Pétert, Siménfalvy Ágotát, Kecskés Tímeát is láthatják.

Fotó: Ónodi Zoltán

Ajánló a darab elé:

Dickens folytatásokban megjelent második regénye valóságos sokkot okozott Angliában: mennyi gonoszság és képmutatás bújik meg a világ leggazdagabb országának ismeretlen mélységeiben! Az író e műve nyomán lett Anglia, majd a világ első számú regényírója. Twist Olivér a dologházban születik. Anyja belehal a szülésbe, a kisfiú pedig az egyházközség gondoskodására szorul. Kalandos élet vár rá, hol a legmélyebb megaláztatásokat kell elviselnie, hol a londoni alvilág karmaiba kerül, hol rámosolyog a szerencse és egy szerető család veszi gondjaiba, hol újból a rablók és tolvajok világában találja magát. A Bartók Kamaraszínház tovább folytatva az előző évadokban elindított családi előadások sorozatát, dunaújvárosi gyerekekkel a főbb szerepekben, mutatja be Twist Olivér történetét.

Forrás: MTI, Színház.org, Bartók Kamaraszínház