A dzsungel könyvével érkezik Miskolcra a Harag György Társulat

2019 február 08. péntek, 17:15

Két nagyszínpadi előadással utazik Miskolcra a Harag György Társulat: A dzsungel könyve című musicalt február 8-án két alkalommal is játszani fogják a Nagyszínházban Nagy Regina rendezésében. A produkció már jó ideje szerepel a társulat repertoárjában.

A musical Rudyard Kipling azonos című könyvén alapul. Az eredeti színpadi változat kialakításában közreműködött Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa. A Harag György Társulat előadásában mások mellett Orbán Zsolt, Bessenyei István, Rappert-Vencz Stella, Bodea Tibor, Péter Attila Zsolt
Rappert-Vencz Gábor, Nagy Csongor Zsolt, Gaál Gyula, Budizsa Evelyn szerepel.

A darab zenei vezetője Manfrédi Annamária, díszlettervezője Cristian Gătina m. v., jelmeztervezője Bodor Judit m. v., a jelmeztervező asszisztense Nagy Anikó, rendezőasszisztense Tamás Ágnes, ügyelője és súgója Fábry Zoltán.
A Harag György Társulat ezzel a musicallel vendégeskedik idén a Miskolci Nemzeti Színház által szervezett Határtalan Napokon, ahol a nagy sikerű színházi előadások mellett képzőművészeti kiállítást, irodalmi összeállítást és komolyzenei koncertet is visznek a rendezvényre.

Harag György Társulat / A dzsungel könyve

A dzsungel könyvéről

Lehet-e egy ember legjobb barátja és tanítója egy medve, szerető nevelői pedig a farkasok, oktatója egy fekete párduc, bűnbe csábítója egy óriáskígyó, legnagyobb ellensége pedig az erdő által rettegett tigris? A történet Maugliról szól, akit embergyermek létére a farkasok nevelnek fel a dzsungelben. Szemünk előtt zajlik barátságainak szövődése, ellenségeivel való küzdelme, férfivá válása és találkozása a szerelemmel. Barátság és álnokság, befogadás és kiközösítés, öröm és fájdalom, őszinteség és becsapás, szerelem és vérszomj – ki hinné, hogy mindez nemcsak az embereket jellemzi?

Az utóbbi két évtized legsikeresebb magyar musicaljének szövegét Rudyard Kipling azonos nevű regénye alapján Békés Pál, zenéjét Dés László, dalszövegeit pedig Geszti Péter írta. A számos színházban bemutatott mű felhőtlen szórakozást ígér minden korosztálynak.

Forrás: Harag György Társulat, Színház.org