Ősszel debütál Bécsben a Macskák új verziója

2019 február 08. péntek, 9:01

A The Vereinige Bühnen Wien január végén bejelentette, hogy visszatér Bécsbe Andrew Lloyd Webber nagysikerű musicalje, a Macskák. Az előadás megújulva, replika verzióban, azaz a londoni produkcióval megegyező díszlettel, koreográfiával kerül színre.

A T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusa alapján készült zenés darabot a Ronacher Színházban láthatják szeptembertől, a jegyeket pedig már árulják.

A Macskákat eddig több mint 73 millió ember látta világszerte, 30 országban mutatták be és 16 nyelvre fordították le. Az osztrák városban a ’80-as években már nagy sikerrel futott a legendás musical, most, 20 évvel az eredeti premiert követően egy új verziót tűznek műsorra.

2019 decemberében pedig a népszerű musical filmverziója is debütál a mozikban. A Macskákban olyan nagy nevek játszanak majd mint Taylor Swift, Ian McKellen, Jennifer Hudson vagy James Corden. A rendező az Oscar-díjas Tom Hooper, a producerek között pedig ott van Steven Spielberg és a musical szerzője, Andrew Lloyd Webber, aki új dalokat is ír a filmhez.