Az idén 5. születésnapját ünnepli Az Őrült Nők Ketrece

2019 február 15. péntek, 10:32

225. alkalommal láthatták az Átriumban Jerry Herman és Harvey Fierstein musicaljét, Az Őrült Nők Ketrecét. Az Alföldi Róbert rendezésében töretlen közönségsikernek örvendő előadásnak mindössze öt olyan szereplője van, aki mind a kétszázhuszonöt előadáson részt vett. Az idén ötödik születésnapját ünneplő produkciót bemutatója óta megszakítás nélkül játssza az Átrium.

A premier óta nem volt olyan hónap, hogy ne került volna műsorra, még nyári szünet sem volt soha a játszásban (az évad utolsó előadására mindig júliusban, az elsőre augusztusban került sor).

Stohl András, Hevér Gábor / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

A legtöbb színészt Francis „fogyasztotta” el, a legtöbb váltás a táncosok között volt:

Az Alföldi Róbert rendezésében töretlen közönségsikernek örvendő előadásnak mindössze öt olyan szereplője van, aki mind a kétszázhuszonöt előadáson részt vett: Stohl András (Zaza/Albin), Hevér Gábor (Georges), Fehér Balázs Benő (Jean-Michel), Parti Nóra (Jacqueline) és Horányi András (Chouchou).

A legtöbb színészt Francis „fogyasztotta” el: a szerepet a kezdetektől játszó Nagy Dániel Viktor mellett most Szatory Dávid, korábban Fehér Tibor, Fábián Szabolcs és Bankó Bence is játszotta. Jacobot ketten váltva játsszák a kezdetektől: Józan László és Fehér Tibor. Marie szerepébe a most váltásban játszó Hullan Zsuzsa és Söptei Andrea mellett néhányszor Csarnóy Zsuzsa ugrott be.

Józan László / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

Anne-t kezdetben Csobot Adél játszotta, váltóként mellé Bach Kata érkezett, most Fodor Boglárka látható a szerepben. Mihályfi Balázst két előadásban Fehér Tibor helyettesítette (így utóbbi játszotta el a legtöbb prózai szerepet az előadásban).

A legtöbb váltás a táncosok között volt a kétszázhuszonöt előadásban, most a nyolc Madárkát tizenegyen táncolják: a bemutatón is fellépő Bankó Bence, Dobrányi Máté, Horányi András, Szelle Marcell, Szerémy Dániel mellett az évek során Benkő Dávid, Dobos Richárd, Drahota Albert, Lakatos Zsolt, Száraz Dávid, Szénási Roland álltak be a különböző helyekre a csapatban.

A Ketrec zenekarába is érkezett néhány beálló – sőt a Chicagóra három hangszerrel ki is bővült a csapat –, de az alapfelállás szinte azonos a bemutató időszakával: Ablonczy Keve, Bartek Zsolt, Magyar Ferenc, Bacsa Zoltán, Nagy Zsolt, Papp Dániel, Studniczky László, Frey György, Csengery Dániel és Grósz Zsuzsanna váltják egymást öt hangszeren, minden előadáson megidézve a 2016-ban elhunyt Varga Gábor Kakas trombitás emlékét is.

Stohl András / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

Melléjük rendszeresen beugrik basszusgitározni Eged Márton és Pengő Csaba is. A kórusban a bemutató óta éneklő Kristofori Ferenc és Kovács Péter mellett Hoffmann Richárdot, Balázs Edgárt, Tompa Istvánt és Eredics Bélát hallhatja a közönség.

A Kultúrbrigád és az Átrium produkciójában készült előadás óriási közönség- és kritikai sikert aratott az elmúlt években. A zenés darabot februárban és márciusban is láthatják a nézők.

Forrás: Átrium