Szinetár Dóra és Serbán Attila is fellép a Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékesten

2019 február 17. vasárnap, 21:32

Március 9-én a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban rendezik meg a Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékestet, melyen fellép Szinetár Dóra, Szomor György, Serbán Attila és Németh Attila.


Cserháti Zsuzsa és Máté Péter dalai a mai napig meghatározóak, élénken élnek a lelkünkben. Személyüknek és munkásságuknak állít emléket ez a koncert, melyen a Főnix zenekar is fellép. Az estet Szomor György rendezi.

Fotó: korosi.org

Cserháti Zsuzsa az 1972-es Táncdalfesztivál egyik nagy felfedezettje volt, legnagyobb sikereit a Kicsi, gyere velem rózsát szedni, a Boldogság, gyere haza és az Árva fiú című dalokkal aratta. 1977-ben a Tessék választani című versenyen nagydíjat nyert, majd külföldi vendéglátóhelyeken, később Budapesten és vidéken énekelt. A nyolcvanas években a budapesti Moulin Rouge mulató vezető énekese volt.

Máté Péter 1947-ben született, kisgyerekkorától kezdve tanult zenélni. A hatvanas évek közepén alapította első zenekarát, de kisvártatva az egész ország megismerhette a nevét. Számos nemzetközi fellépésen vett részt, a hazai énekesek közül többekkel énekelt duettet. Közel 150 dal szerzője és előadója. Slágerei évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Március 9-én mindkét énekes dalait hallhatják majd.