Sopron kulturális programjait ajánlja Feke Pál

2019 február 24. vasárnap, 12:09

A Kultúra Pont Neked című televíziós ajánlóműsor vendége Feke Pál volt. A legfrissebb adásban a színész hívja fel a figyelmet személyes gondolatokkal, élményekkel, történetekkel a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. márciusi programjaira.

Szó esik a műsorban arról, hogy Schumann & Sosztakovics címmel a Nemzeti Filharmonikusok vezető karmesterével, Hamar Zsolttal koncertezik a Győri Filharmonikus Zenekar a Liszt Ferenc Kulturális Központban március 1-én este hét órakor, ezen a hangversenyen fellép Ránki Fülöp zongoraművész.

Feke Pál ifjú apukaként örömmel ajánlja A három kismalac című előadást, amelynek különlegessége, hogy nem klasszikus, hanem marionett-bábok segítségével keltik életre a mese szereplőit az alkotók.

A színész felhívja a figyelmet A szving meg a tangó című táncjátékra is, a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában készülő előadás márciusban szerepel a színház műsorán.

Huszáros családi napot rendeznek a Liszt Ferenc Kulturális Központban március 16-án délután három és este hét óra között. A színes programkavalkádban lesz bajuszverseny, s érkezik a Kolompos együttes. Erről is beszél Feke Pál a műsorban.

A Wespa vonósnégyes idei „Hét szó” koncertjén Nényei Pál íróval is találkozhatnak a Bencés /Kecske-/ Nagyboldogasszony-templomban március 30-án este hét órakor.

Soproni Petőfi Színház

A Teátrumi Színözönt a Soproni Petőfi Színház hívta életre 2013-ban. Országos és nemzetközi hírű produkciók, táncszínházi előadások kamaraszínpadi, mozgásszínházi kompozíciók egyaránt szerepelnek ezen a fesztiválon a műfaji sokszínűség jegyében. A rendezvény keretében lehetőséget biztosít a soproni teátrum az évad legjobb alternatív és amatőr színházi előadásainak, társulatainak a bemutatkozására is.

A Soproni Tavaszi Napok programjához illeszkedve immár ötödször rendezik meg ezt a találkozót a leghűségesebb városban. Ennek keretében látható Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című művéből készült darab az Ivancsics Ilona és Színtársai társulat előadásában március 29-én este hét órakor a Liszt Ferenc Kulturális Központban.

Másnap, március 30-án délután három órakor a Soproni Petőfi Színházban Michael Frayn Még egyszer hátulról című komédiája tekinthető meg a komlói Súgólyuk Színház vendégjátékaként. A házigazda soproniak március 27-én este hét órakor a színházi klubban Sławomir Mrożek Tiszteletesek című felolvasó színházi produkcióval szerepelnek ezen az eseményen.

Feke Pállal rövidesen a soproni közönség személyesen is találkozhat, ugyanis … Tied a világ! címmel zenés társasjátékot láthatnak két részben áprilistól 13-tól a Soproni Petőfi Színházban.

A fergeteges zenés vígjátékban megszólalnak az Illés zenekar legnagyobb slágerei, Feke Pál, Vastag Csaba, Mikó István, Papp Attila, Savanyu Gergely, Marosszéki Tamás és Demeter Helga előadásában. A doboknál a legendás zeneszerző, Szörényi Levente fia, Örs ül majd.

A Kultúra Pont Neked műsor egy hónap múlva újra jelentkezik az áprilisi események előzetesével. Az adásokat a Sopron Televízióban is megtekinthetik.

Forrás: Soproni Petőfi Színház