Fosse/Verdon – Megérkezett a világhírű koreográfusról szóló sorozat előzetese

2019 március 01. péntek, 8:12

Sorozat készült a világhírű Bob Fosse koreográfusról, akit az Oscar-díjas Sam Rockwell kelt életre. Fosse feleségét és múzsáját, Gwen Verdont Michelle Williams alakítja. A sorozatot áprilistól az FX csatorna vetíti.

Fotó: FX

Bob Fosse koreográfus/rendező nevéhez olyan kultikus filmek köthetők, mint a Sweet Charity, a Kabaré vagy a Mindhalálig zene. Nyolc Tony-díjat nyert, védjegyének számított a saját maga és más táncművészek számára készített koreográfiáiban a fellépők jellegzetes öltözéke: mint pl. a kesztyű és a kalap. Sajátos innovatív dzsessz táncstílusa különlegessé és rögtön felismerhetővé tette munkáit.

Fosse 60 éves korában, 1987-ben hunyt el és bár örök múzsájával, a Broadway egyik leghíresebb táncosnőjével a ’70-es évek elején különköltöztek, hivatalosan soha nem váltak el Gwennel.

Bob Fosse sokat emlegetett ars poeticája a következő volt: “Élj úgy, mintha ez lenne az utolsó napod, dolgozz úgy, mintha nem lenne szükséged a pénzre, és táncolj úgy, mintha senki sem látna”.

A Fosse/Verdon című sorozat Sam Wasson 2013-as Fosse című könyve nyomán készült, a koreográfus és táncos felesége, Gwen Verdon kapcsolatát tárja fel és azt is bemutatja, hogyan ment tönkre a házasságuk a férfi kicsapongó élete miatt.

A projecten producereként dolgozott mások mellett Lin-Manuel Miranada, a Hamilton szerzője, valamint Fosse és Verdon lánya, Nicole Fosse.