Kero rendezi a Demjén Ferenc életéről készülő musicalt

2019 március 05. kedd, 10:05

A Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor Demjén-musicalt tervez, rendezőnek pedig Kerényi Miklós Gábort kérte fel.

 

A Blikk hétfői számában jelent meg a hír, mely szerint Pintér Tibor megtalálta a rendezőt a Demjén Ferenc életművéből készülő musicaljéhez, A szabadság vándoraihoz. A Nemzeti Lovas Színház igazgatójának választása Kerényi Miklós Gáborra esett, akivel húsz évvel ezelőtt már dolgoztak együtt: Pintér Ferenc Józsefet alakította a Kero által rendezett Elisabeth-ben.

Kerényi Miklós Gábor / Fotó: MTVA

Pintér Tibor így mesélt a lapnak: “Mindig is szerettem volna vele újra dolgozni, így amikor három hónappal ezelőtt összefutottunk, és beszélgettünk a darabról, hamar megszületett a közös döntés.”

A színész tisztában van vele, hogy Kero megosztó személyiség, így a választása sokakat megdöbbent majd. “Zsenialitását, a Kossuth-díját nem vitatja senki. Én ezeket a művészi értékeket szeretném hasznosítani, hogy a Nemzeti Lovas Színházban dolgozók tanulhassanak tőle” – jelentette ki a színész.

A tavaly zaklatással vádolt Kerényi Miklós Gábor elmondta: “Senki nem várhatja el, hogy egy életre eltiltsanak a foglalkozásomtól. Nem vagyok semmiféle pozícióban, csak rendezek, mert az egy jó dolog.” Hozzátette: “Szeretem azt az őrült szenvedélyt, amellyel Tibor dolgozik. Hiszem, hogy a Demjén-musicalből jó és meghatározó darabot csinálunk.”

A teljes cikket ITT olvashatják.

Forrás: Blikk